Έκλεισε η Βάση του ΕΚΑΒ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης λόγω υπερχείλισης λυμάτων και εμφάνισης τρωκτικών!

40

Σήμερα τα ξημερώματα ( Τετάρτη 28/9/16) , έκλεισε η Βάση του ΕΚΑΒ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης επειδή βούλωσε ο εξωτερικός σωλήνας της αποχέτευσης και τα λύματα ξεχύθηκαν τόσο μέσα στην στέγαση όσο και στον προαύλιο χώρο. Αποτέλεσμα της υπερχείλισης ήταν και η εμφάνιση πολλών τρωκτικών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ-2 (Κεντρικής Μακεδονίας)» Γιώργο Παλαιολόγου η διοίκηση του ΕΚΑΒ, η οποία είναι υπεύθυνη για την συντήρηση και επισκευή των βλαβών σε όλες τις Βάσεις του ΕΚΑΒ, είχε ενημερωθεί έγκαιρα και επανειλημμένα εγγράφως για τα προβλήματα όλων των προκατασκευασμένων οικίσκων καθώς και για τα σοβαρά ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων που τις χρησιμοποιούν. Παρόλα αυτά δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια μέχρι σήμερα για την επισκευή των βλαβών αλλά ούτε και για την συντήρηση τους.
Ο πρόεδρος του σωματείου προσπάθησε να επικοινωνήσει τόσο με τον Πρόεδρο όσο και με τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ χωρίς όμως να τα καταφέρει καθώς ήταν και οι δύο απασχολημένοι!!

Είναι η δεύτερη Βάση του ΕΚΑΒ, από τις συνολικά επτά που υπάρχουν στην Θεσσαλονίκη, που κλείνει λόγω μη συντήρησης της καθώς πριν δύο μήνες παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα και στην περιοχή της Περαίας (Βάση Α1) χωρίς να επισκευαστεί μέχρι σήμερα.

Να σημειωθεί ότι, αν και η διοίκηση του ΕΚΑΒ έχει την ευθύνη για τόσο για την συντήρηση όσο και για τον εξοπλισμό των Βάσεων-Στεγάσεων του ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι και το σωματείο με δικά τους χρήματα επιμελούνται την συντήρηση αλλά και έχουν προμηθευτεί όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την λειτουργία τους.

Η Βάση (Β1) στο λιμάνι αλλά και η Βάση (Α1) στην Περαία βρίσκονται σε κομβικά σημεία και φιλοξενούν τους διασώστες του ΕΚΑΒ που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή. Τα ασθενοφόρα και οι διασώστες, από την στιγμή που έκλεισαν, σταθμεύουν στις υπόλοιπες 5 Βάσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται στην εύρυθμη λειτουργία αλλά και στην επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ.

Πηγή: ΕΚΑΒNEWS.GR

Προηγούμενο άρθροΚι όμως, νομιμοποιούν την παραοικονομία με τη λίστα χειρουργείου
Επόμενο άρθροΕπιβεβαιωθήκαμε πλήρως, συμβάσεις έργου ΤΕΛΟΣ! ‘Όλη η νέα νομοθετική ρύθμιση