ΑΔΕΔΥ: Θεανώ όπως… Κυριάκος Μητσοτάκης!

27

Με ανακοίνωσή της, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απαντά στις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανούς Φωτίου, που «αξιολόγησε» και ταυτόχρονα απαξίωσε τους δημόσιους υπαλλήλους, κατηγορώντας τους για τεμπέληδες, αγράμματους και ως υπονομευτές της προσπάθειας «μεταρρύθμισης» του Δημοσίου από αυτήν και την κυβέρνησή της.

Δηκτικά, η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ σημειώνει: «Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζήλεψε προφανώς τη δόξα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκη και προχώρησε σε αξιολόγηση και κατάταξη των Δημοσίων Υπαλλήλων δηλώνοντας πως: “… με το 15% των δημοσίων υπαλλήλων που είναι νέα παιδιά συνεργάζεται άψογα στο Υπουργείο…”. Ακριβώς το ίδιο ποσοστό 15% ο κ. Κ. Μητσοτάκης θεωρούσε ότι πρέπει να βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση και να απολυθεί».

Η πρωτοφανής αυτή επίθεση Φωτίου στους δημόσιους υπαλλήλους, «και τα όσα ανυπόστατα και γελοία είπε», καθόλου τυχαία δεν είναι, αφού είχαν προηγηθεί οι επιθέσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου και του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χρ. Βερναρδάκη στα συνδικάτα και στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα. «Η συστηματική αυτή επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους δημοσίους υπαλλήλους υπηρετεί το γενικότερο σχέδιο της, που είναι η απαξίωση και η σπίλωση των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων γενικότερα, ενόψει και των αλλαγών που ετοιμάζει στα εργασιακά», τονίζει η Ε/Ε της ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε/Ε ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου επισημαίνει τα εξής:

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζήλεψε προφανώς τη δόξα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκη και προχώρησε σε αξιολόγηση και κατάταξη των Δημοσίων Υπαλλήλων δηλώνοντας πως: «… με το 15% των δημοσίωνυπαλλήλων που είναι νέα παιδιά συνεργάζεται άψογα στο Υπουργείο…». Ακριβώς το ίδιο ποσοστό 15% ο κ. Κ. Μητσοτάκης θεωρούσε ότι πρέπει να βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση και να απολυθεί.

Ταυτόχρονα δήλωσε πως οι Δημόσιοι Υπάλληλοι «δεν κάνουν τίποτα… την υπονομεύουν… κόβουν επιδόματα και ότι αν δεν είχε νομικούς συμβούλους να την συμβουλεύουν τώρα θα ήταν φυλακή..».

Η πρωτοφανής αυτή επίθεση της κ. Φωτίου στους Δημοσίους Υπαλλήλους -και τα όσα ανυπόστατα και γελοία είπε- καθόλου τυχαία δεν είναι αφού είχαν προηγηθεί οι επιθέσεις του Υπουργού Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Χρ. Βερναρδάκη στα συνδικάτα και στους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα.

Η συστηματική αυτή επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝΕΛ στους Δημοσίους Υπαλλήλους υπηρετεί το γενικότερο σχέδιο της, που είναι η απαξίωση και η σπίλωση των Δημοσίων Υπαλλήλων και των εργαζομένων γενικότερα, ενόψει και των αλλαγών που ετοιμάζει στα εργασιακά.