«Ξέχασαν» να βάλουν σε λειτουργία τα πλυντήρια στο Αττικό

56

Έχουν περάσει πάνω από 4 μήνες από τις «αποκαλύψεις» του Υπ. Υγείας ότι δεν λειτουργούν τα πλυντήρια του Αττικού νοσοκομείου και όπως επισημαίνεται στην τελευταία ανακοίνωση του τοπικού Σωματείου αυτά παραμένουν ακόμα παροπλισμένα.

Όπως προκύπτει μάλιστα από την σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση του νοσοκομείου δεν διαθέτει ένα μικρό ποσό για να λειτουργήσουν (το σωματείο κάνει λόγο για 30 χιλ ευρώ) ενώ την ίδια ώρα το Νοσοκομείο πληρώνει 180 χιλ. ευρώ το χρόνο σε εργολάβους για το πλύσιμο του ιματισμού.

Μάλιστα τις σχετικές αποκαλύψεις είχαν κάνει τον Μάιο μέλη της διοίκησης του νοσοκομείου, τις οποίες «αξιοποίησε» επικοινωνιακά η ηγεσία του Υπ. Υγείας «υποβοηθούμενη» από φιλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σύμφωνα με αυτές, τα πλυντήρια αυτά είχαν δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες όχι μόνο του Αττικού αλλά περισσότερων Νοσοκομείων. Είναι προφανές ότι η λειτουργία τους θα απέφερε όφελος πολύ μεγαλύτερο, αφού στις 180 χιλ. ευρώ θα προσθέτονταν και τα ποσά που δίνονται και από τα άλλα Νοσοκομεία για την πλύση του ιματισμού.

Θέλουμε απλώς να υπενθυμίσουμε ότι σε δημοσίευμα μας στις 19-5-2016 καλούσαμε την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας αντί να εκτοξεύει επικοινωνιακές ρουκέτες, να βάλει σε λειτουργία τα πλυντήρια του Νοσοκομείου.  Μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχει γίνε τίποτα αλλά αντίθετα οι εργολάβοι παραμένουν «ακλόνητοι».

Από επικοινωνιακά  πυροτεχνήματα, μεγάλα λόγια και υπουργικά «ρεπορτάζ» χορτάσαμε. Η ηγεσία του Υπ. Υγείας, που όπου σταθεί και όπου βρεθεί δηλώνει πολέμια των εργολάβων, καλείται να κάνει το αυτονόητο: Να βάλει σε λειτουργία τα πλυντήρια του Αττικού.

Επειδή όμως όπως φαίνεται έχουν μνήμη χρυσόψαρου, εμείς θα είμαστε εδώ για να τους το υπενθυμίζουμε….