«Αν συνεχίσετε να διεκδικείτε, εξωθείτε το Νοσοκομείο σε ιδιωτικοποίηση, όπως ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ» Αχαρακτήριστη και ανάρμοστη συμπεριφορά της υποδιοικήτριας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Ανακοίνωση-καταγγελία εξέδοσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για τη συμπεριφορά της υποδιοικήτριας του Νοσοκομείου που τους είπε επί λέξει, με τα ακόλουθα: «Φτάνει πια με τους συνδικαλιστές, οι άλλοι γιατί δεν διεκδικούν», «αν συνεχίσετε να διεκδικείτε όλα αυτά και απειλείτε με κινητοποιήσεις, εξωθείται το Νοσοκομείο σε ιδιωτικοποίηση, όπως ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ», «καλά θα κάνουν να σας κόψουν τις μονιμοποιήσεις». Δείτε την ανακοίνωση αναλυτικά:

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γιατρών Ε.Σ.Υ. του Π.Γ.Ν.Λ., καταγγέλλει την αχαρακτήριστη και ανάρμοστη συμπεριφορά της υποδιοικήτριας εις βάρος μελών του, που παραπέμπει σε άλλες εποχές.
Συγκεκριμένα, σήμερα 30/09/2016 τετραμελής αντιπροσωπεία του Δ.Σ., επισκέφτηκε το διοικητή και την υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόθεση και το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής δεδουλευμένων από το Σεπτέμβριο του 2015 και για άλλα τρέχοντα θέματα. Με έκπληξη και αγανάκτηση, αντί εξηγήσεων, παρουσία του διοικητή, ακούσαμε την κ. υποδιοικήτρια να μας απαντά, επί λέξει, με τα ακόλουθα: «Φτάνει πια με τους συνδικαλιστές, οι άλλοι γιατί δεν διεκδικούν», «αν συνεχίσετε να διεκδικείται όλα αυτά», δηλαδή τα δεδουλευμένα μας, «και απειλείτε με κινητοποιήσεις, εξωθείται το Νοσοκομείο σε ιδιωτικοποίηση, όπως ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ», «καλά θα κάνουν να σας κόψουν τις μονιμοποιήσεις». Για την ταμπακέρα, δηλαδή τα δεδουλευμένα μας, δεν λάβαμε καμία απάντηση, τουλάχιστον από την ίδια.
Τα μέλη του Δ.Σ. και οι άλλοι υγειονομικοί δεν τρομοκρατούνται, δεν οπισθοχωρούν, δεν συμβιβάζονται. Θα δώσουν την απάντησή τους αγωνιστικά, ξεκάθαρα και μαζικά. Σε τέτοιες συμπεριφορές θα σταθούμε απέναντι. Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οφείλει άμεσα και έμπρακτα να πάρει θέση, τόσο για την κ. υποδιοικήτρια, όσο και για τα ζητήματα που έθεσε, για την αντιμετώπιση της συνδικαλιστικής δράσης, για τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης του κοινωνικού κράτους και της κατάργησης των μονιμοποιήσεων».