Πλημμύρισε το ισόγειο του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου (Video) Η ζημιά προκλήθηκε όταν σωλήνας νερού από επιτοίχιο μηχάνημα ψύξης διαλύθηκε κυριολεκτικά, επειδή «ήταν σαπούνι»

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε το προσωπικό του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου απόψε το βράδυ, με αφορμή ένα πρωτόγνωρο περιστατικό για τα δεδομένα του Νοσοκομείου. Ξαφνικά, λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ άρχισε να στάζει νερό η ψευδοροφή στο ισόγειο του Νοσοκομείου και σε ελάχιστο χρόνο υποχώρησαν δυο κομμάτια από την τεχνητή οροφή πλημμυρίζοντας το χώρο υποδοχής του ισογείου.

Είναι χαρακτηριστικό πως η κατασκευή υποχώρησε στο σημείο που βρίσκεται το «εκκλησάκι» (προσκυνητάρι) για τους επισκέπτες με αποτέλεσμα να γεμίσει ο χώρος νερά και μπάζα προκαλώντας μια πραγματικά σοκαριστική εικόνα, για τα δεδομένα του Ιδρύματος.

Ακολούθησε εικοσάλεπτη διακοπή ρεύματος στο ισόγειο ενώ το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα. Δεκάδες άτομα φρόντιζαν να καθαρίζουν, να σφουγγαρίζουν και να προσπαθούν να αποκαταστήσουν το χώρο και να δώσουν λύση στα προβλήματα που ανέκυπταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζημιά προκλήθηκε από το χώρο συνεδριάσεων, όταν σωλήνας νερού από επιτοίχιο μηχάνημα ψύξης – θέρμανσης διάλυσε κυριολεκτικά, επειδή «ήταν σαπούνι», με αποτέλεσμα να προκληθεί η ζημιά.

Στις 10:30 περίπου το βράδυ η κατάσταση είχε τεθεί υπό έλεγχο, χάρη στην μεγάλη κινητοποίηση, ενώ οι πρώτες ενδείξεις, περιόριζαν τις ζημιές σε διάφορα υλικά αλλά οι πληροφορίες ανέφεραν πως δεν είχαν φθαρεί ιατρικά μηχανήματα από ιατρεία όπως ο εγκεφαλογράφος που κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή: Ιστοσελίδα εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ