Ενωτικό Κίνημα Ανατροπής: Διακήρυξη και υποψήφιοι για εκλογές κοινού Υ.Σ. Στα νοσοκομεία Αττικόν, Θριάσιο, ΨΝΑ και Ασκληπιείο Βούλας – Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, 8πμ.-5μμ.

Η συμμετοχή μας στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στο κοινό υπηρεσιακό συμβούλιο των νοσοκομείων, ΑΤΤΙΚΟ, ΘΡΙΑΣΙΟ, ΨΝΑ ΚΑΙ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ, έχει ως σκοπό την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, των δίκαιων και νόμιμων διεκδικήσεων όλων των συναδέλφων.

Οι εκλογές γίνονται σε μια περίοδο που τα προβλήματα των δημοσίων νοσοκομείων έχουν οξυνθεί στο έπακρο. Προσλήψεις μόνιμου δεν γίνονται με αποτέλεσμα το ήδη κουρασμένο προσωπικό να ανακυκλώνεται. Με το νέο νόμο για την κινητικότητα στο δημόσιο, που είναι στα σκαριά θα εφαρμοστεί το δόγμα: κανένας υγειονομικός μόνιμος σε νοσοκομεία, θέση ή τμήμα. Αν οι ανάγκες το απαιτούν θα αποφασίζεται η μετακίνησή σου π.χ. σε νησιά ή σε άλλο νοσοκομείο της περιφέρειας για να καλύψει τις ανάγκες. Εργαζόμενος λάστιχο δηλαδή και υπό διαρκή κίνηση.

Οι εσωτερικές μετατάξεις και η έγκριση εκπαιδευτικών αδειών θα λειτουργεί αρνητικά προς τους εργαζόμενους. Η τρομοκρατία, η αυθαιρεσία και οι «μετακινήσεις για παραδειγματισμό» θα ενταθούν. Η στάση επομένως του εκπροσώπου εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια θα είναι βαρύνουσαςσημασίας (μετατάξεις, αποσπάσεις, πειθαρχικές διώξεις, επιλογή προισταμένων τμημάτων, εκπαιδευτικές άδειες).

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων δεν εκλέγεται για να ανεχτεί ρουσφετολογικές πολιτικές και ούτε εξυπηρετήσεις ορισμένων σε βάρος όλων των άλλων. Πρέπει να είναι εκφραστής της ισονομίας μεταξύ των εργαζομένων και των διεκδικησεών τους. Είναι αυτονόητο για εμάς ότι ο αιρετός οφείλει να είναι αγωνιστής, έντιμος και μέσω αυτού οι εργαζόμενοι θα ενισχύουν την θέση τους , θα έχουν την δική τους φωνή, θα ενημερώνονται και θα αποκαλύπτονται αυθαιρεσίες και παράνομες ενέργειες. Σε συνεργασία με τα σωματεία εργαζομένων να κινητοποιεί μαζικά τους συναδέλφους όταν τα υπηρεσιακά συμβούλια παραβιάζουν δικαιώματα.

Ο εκπρόσωπος δεν ψηφίζεται απλά για να συμμετέχει σε μια άχρωμη, ουδέτερη διαδικασία, εμείς θέλουμε να παλεύει για προσλήψεις, να πηγαίνει κόντρα στην βαρβαρότητα της εξόντωσης του προσωπικού ,που επιβάλλουν οι διοικητικοί εκπροσωποί της στα νοσοκομεία π.χ. διευθυντές υπηρεσιών, να υπερασπίζεται τα δικαιωματά τους σε ρεπό, άδειες , μετατάξεις, αποσπάσεις.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΙ:

Όλοι οι συνάδελφοι που έχουν τα τυπικά προσόντα να μπορούν να μεταταχθούν ή να καταλάβουν θέσεις ευθύνης. Αγωνιζόμαστε ενάντια στις αρνητικές γνωμοδοτήσεις, όλοι να αντιμετωπίζονται ισότιμα χωρίς να νιώθουν ότι υπάρχει αδικία στο πρόσωπό τους, ΟΧΙ στην προνομιακή μεταχείριση ορισμένων συναδέλφων. Όλες οι υπηρεσίες έχουν ανάγκη προσωπικού. Όλα τα οργανικά κενά πρέπει να καλυφτούν με μόνιμο προσωπικό. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα του μνημονίου, του χρέους της υποχρηματοδότησης ,των υπερτιμολογήσεων και των νοσοκομείων εταιρειών.

Μην αφήνεις κανέναν να αποφασίζει
για σένα χωρίς εσένα

Συμμετέχουμε στις εκλογές για δίκαιη εκπροσώπηση όλων των συναδέλφων.

ΥΠΟΦΗΦΙΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Διοικητικός, ΑΤΤΙΚΟ

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, Νοσηλεύτρια, ΑΤΤΙΚΟ

ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Κλιβανιστής, ΑΤΤΙΚΟ

ΚΑΡΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, Ψυχολόγος, ΔΑΦΝΙ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΙΔΑΧ-ΓΙΑΤΡΟΙ

ΑΛΑΤΣΗ ΑΝΔΡΙΑΝΑ, ΑΤΤΙΚΟ

ΓΚΟΛΦΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, ΑΤΤΙΚΟ

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΑΤΤΙΚΟ

ΠΕΝΤΑΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ