ΚΟΙΝΣΕΠ: ακόμα μια μορφή ελαστικής εργασίας του Χαράλαμπου Μαλλιάκα

Eπειδή δεν τους «έβγαιναν» τα μπλοκάκια (ήταν αισχρό να βαφτίζουν εργολάβους απλούς εργαζόμενους που παρείχαν εξαρτημένη εργασία αλλά κι απ την άλλη δεν θέλανε και τους εργολάβους στις δημόσιες υπηρεσίες γιατί σε τι θα διέφεραν απ τους δεξιούς….).

Τι σκέφτηκαν οι αθεόφοβοι: να θεσμοθετήσουν ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ και το ονομάζουν ΚΟΙΝΣΕΠ (περιέχεται στο νομοσχέδιο για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία).

Περιτύλιξαν δε το σκεπτικό του νομοσχεδίου με διάφορες λέξεις όπως «Αλληλέγγυα Οικονομία,βιώσιμη ανάπτυξη, κοινωνική συμβολή» προκειμένου να χαϊδέψουν αυτιά των εργαζομένων ότι κάτι καλό είναι.

Η ουσία είναι ότι βάζουν τους εργαζόμενους να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για μια θέση στην εργασία μειώνοντας (στην ουσία) την αμοιβή τους προκειμένου να πάρουν την δουλειά. Έτσι η aristeri κυβέρνηση νίβει τα χέρια της απ την μείωση των μισθών και οι μισθοί διαπραγματεύονται (κατακριμνήζονται) ελεύθερα με τη συμβολή των ίδιων των εργαζομένων.

ΟΛΑ αυτά δεν είναι τίποτα άλλο απο τις οδηγίες του ΟΟΣΑ και των μνημονίων για περισσότερες και ευέλικτες μορφές εργασίας, για κατακερματισμό των εργαζόμενων (γιατί φοβούνται τις συλλογικότητες) για την απόσυρση του κράτους απ την την τριμερή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού και την μείωση των μισθών.

Αυτοί οι aristeroi πρέπει να παραδεχτούμε ότι πιο έξυπνοι απ τους δεξιούς.

Μαλλιακας Χαραλαμπος
ταμιας συλλογου εργαζομενων
Νοσοκομειου Μυτιληνης