Νοσοκομείο Πρέβεζας: «Αέρας κοπανιστός» οι υποσχέσεις του κ. Πολάκη για το επικουρικό προσωπικό

26

Η δραματική έλλειψη κονδυλίων, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, έχει ως συνέπεια την ακύρωση της πρόσληψης επικουρικού προσωπικού που είχε προγραμματίσει το Νοσοκομείο Πρέβεζας και είχε υποσχεθεί σε πρόσφατη επίσκεψη ο κ. Πολάκης.

Δείτε πως σχολιάζει το θέμα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Στρατής Βουγέλλης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής Δικτύωσης.

Λέγαμε και παλιότερα ότι οι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία, εκτός των άλλων, είναι γάμος με ξένα κουφέτα καθώς η κυβέρνηση παρουσιάζεται να εξαγγέλλει προσλήψεις προσωπικού, πετάει όμως την καυτή πατάτα της οικονομικής κάλυψης αυτών των προσλήψεων στους κατακρεουργημένους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων. Τα νοσοκομεία αφαιρούν κονδύλια που προόριζαν για αγορές υλικών και άλλες προμήθειες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για να μπορέσουν να καλύψουν τη μισθοδοσία του επικουρικού προσωπικού που τόσο έχουν ανάγκη.
Ή, όπως δυστυχώς συμβαίνει, να φτάνουν να ακυρώνουν την πρόσληψη ακόμη και αυτού του επικουρικού προσωπικού που τα ίδια ζήτησαν, με την αιτιολόγηση ότι δεν επαρκούν τα υπάρχοντα κονδύλια για την οικονομική τους κάλυψη!!!

Δυστυχώς συνέβη και σε μας.

Και μετά έχεις και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και ολόκληρη την πολιτική ηγεσία που μας διαβεβαίωναν εδώ στην Πρέβεζα ότι θα χρηματοδοτηθούν τα νοσοκομεία !!!!

Και εξαγγέλλουν κάθε τόσο και χιλιάδες προσλήψεις…..

Αέρας κοπανιστός.

Η κυβέρνηση πρέπει με αγώνα διαρκείας να εξαναγκαστεί άμεσα να χρηματοδοτήσει τα νοσοκομεία με τα αναγκαία κονδύλια για την πλήρη και ολοκληρωμένη λειτουργία τους.
Να στελεχώσει τα νοσοκομεία με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό .

Όχι στα λόγια .

Αλλά στην πράξη.