Παράσταση διαμαρτυρίας κατά της ανάπτυξης νέας πτέρυγας την Πέμπτη 20/10 στις 13.45 στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά της ανάπτυξης νέας πτέρυγας την Πέμπτη 20/10 στις 13.45 την ώρα έναρξης της συνεδρίασης του ΔΣ του Νοσοκομείου, καλεί τους εργαζόμενους το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Η ανακοίνωση του σωματείου στο διαδίκτυο αναφέρει:

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΏΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/10 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:45 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΈΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Το σωματείο απέστειλε στο ΔΣ του ιδρύματος την παρακάτω επιστολή:

«Κύριε Πρόεδρε, μέλη του Δ.Σ. του νοσοκομείου μας,
με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε, ότι για μια ακόμη φορά ανακινείται στο νοσοκομείο μας σενάριο ανάπτυξης νέας πτέρυγας και μάλιστα την ίδια στιγμή που η Γενική Διευθύντρια ανακοινώνει ότι “η έλλειψη προσωπικού είναι, στην παρούσα φάση, το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας.” και παραθέτει δέσμη τεσσάρων ενεργειών μεταξύ των οποίων ΑΜΕΣΗ προκήρυξη 120 θέσεων και αίτημα για επικουρικό προσωπικό “για την κάλυψη άμεσων και επιτακτικών αναγκών” .

Την ίδια λοιπόν στιγμή που ομολογείται η δεινή θέση του νοσοκομείου από πλευράς στελέχωσης και οι παραιτήσεις κυρίως λόγω εντατικοποίησης καταφτάνουν σωρηδόν στο γραφείο προσωπικού, μέριμνα της Διοίκησης είναι η ανάπτυξη επιπλέον κλινών! Και μάλιστα, ενόψει χειμώνα που η γρίπη ακόμη μια φορά θα θερίσει τον πληθυσμό, και η κοινή λογική υπαγορεύει, αν υπήρχε κάποια δυνατότητα, να εξαντλούνταν σε μία έστω επιπλέον κλίνη ΜΕΘ (αυτή τη στιγμή 8 κλειστές λόγω υποστελέχωσης).

Δια της παρούσης λοιπόν διατρανώνουμε ότι η περαιτέρω ανάπτυξη νέας πτέρυγας ή ακόμη και επιπλέον κλίνης από τις ήδη υπάρχουσες, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, ενώ πάγια θέση μας παραμένει ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός να γίνεται επί των ήδη ανεπτυγμένων κλινών χωρίς εκπτώσεις εις βάρος των πολιτών αλλά και ταυτόχρονα χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση του ήδη αποδεκατισμένου προσωπικού.

Προειδοποιούμε δε, ότι οποιαδήποτε κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση θα πυροδοτήσει την αντίδρασή μας με κάθε νόμιμο μέσο, ενώ θα προκαλέσει με δική σας υπαιτιότητα και μόνο, εβδομαδιαίους αποκλεισμούς νευραλγικών τμημάτων, αρχής γενομένης από τα Κεντρικά Χειρουργεία όπως ομόφωνα αποφασίστηκε από το Δ.Σ. Σ.Ε.Ν.Π. προσφάτως.

Σας καλούμε να αναστείλετε οποιαδήποτε ανάλογη ενέργεια, αν δεν διασφαλίσετε την κάλυψη των κενών με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.»