Με «ρυθμούς χελώνας» ακόμα και η επιλογή του επικουρικού προσωπικού

44

Με ρυθμούς χελώνας γίνεται η επιλογή ακόμα και του επικουρικού προσωπικού από τις Υγειονομικές περιφέρειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της Α ΥΠΕ όπου η πρόσκληση ενδιαφέροντος έγινε στις 31-3-2016 και η επιλογή για τις μισές κατηγορίες μετά από επτά (7) ολόκληρους μήνες δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Αν σε αυτό συνυπολογιστεί ότι οι πίνακες αυτοί πρέπει να αποσταλούν και στο ΑΣΕΠ για έλεγχο και να ακολουθήσουν οι διαδικασίες πρόσκλησης των επιλεγέντων από τις υπηρεσίες των Νοσοκομείων ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι οι περισσότεροι επικουρικοί εργαζόμενοι θα πιάσουν δουλειά μετά από ένα χρόνο.

Αν μάλιστα σε όλα αυτά προστεθεί το γεγονός ότι υπάρχουν χιλιάδες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης ενώ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γίνονται με το σταγονόμετρο είναι φανερό ότι η κατάσταση μέσα στα Νοσοκομεία συνεχώς θα επιδεινώνεται.

Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία που ζουν την ζοφερή πραγματικότητα δεν δίνουν καμία βάση στις μεγαλοστομίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας που καθημερινά ανακοινώνει χιλιάδες ανύπαρκτες προσλήψεις.

Συμπέρασμα: Οι αριθμοί ευημερούν μόνο στις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης ενώ την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι και τα Νοσοκομεία στενάζουν από τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.