Μια αναγκαία απάντηση στον κ. Άγγελο Παπαδόπουλο Διοικητή της Α’ ΥΠΕ

27

Ο κ. Άγγελος Παπαδόπουλος Διοικητής της Α’ ΥΠΕ απέστειλε επιστολή στην ιστοσελίδα ygeia360  για δημοσίευμα σχετικό με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην επιλογή των επικουρικών εργαζομένων για τα Νοσοκομεία και ειδικότερα της Α ΥΠΕ.

Επειδή το σχετικό δημοσίευμα στηρίχτηκε σε αναφορές  για το θέμα που κάναμε στην στήλη «ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ στις 21-10-2016 με τίτλο «με ρυθμούς χελώνας ακόμα και η επιλογή επικουρικού προσωπικού» θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής.

  1. Στην ίδια την επιστολή του ο κ. Παπαδόπουλος αναγνωρίζει ότι 7 μήνες μετά την προκήρυξη έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη 115 από τις 162 θέσεις που προβλέπονται σε αυτή. Άρα παραδέχεται ότι ένα μεγάλο μέρος σχεδόν το 30% από αυτούς δεν έχει επιλεγεί για να πιάσει δουλειά στα Νοσοκομεία. Πρέπει επιπλέον να αναφέρουμε ότι η επιλογή προσωπικού σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει και άμεση πρόσληψή του στα Νοσοκομεία.
  2. Αν οποιοσδήποτε επισκεφτεί την ιστοσελίδα της Α’ ΥΠΕ θα αντιληφθεί ότι σε κρίσιμους κλάδους όπως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, βοηθοί νοσηλευτών, Νοσηλευτές Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης κ.α δεν υπάρχει καν πίνακας με τα ονόματα των επιλεγέντων. Είναι προφανές ότι  ακόμα  και αν αυτό συμβεί τις επόμενες μέρες, οι εργαζόμενοι αυτοί δεν θα φτάσουν στα Νοσοκομεία νωρίτερα από 2-3 μήνες . Μιλάμε δηλαδή για πρόσληψη μετά από 9-10 μήνες από την προκήρυξη.
  3. Η αναφορά στην Α’ ΥΠΕ για την επιλογή επικουρικού προσωπικού ήταν ενδεικτική και το σχόλιο μας αφορούσε το σύνολο των Υγειονομικών υπηρεσιών.

Από όλα αυτά προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι στο θέμα των προσλήψεων τα νούμερα ευημερούν μόνο στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Πρόσφατη άλλωστε είναι η επιβεβαίωση τόσο από τον κ. Ξανθό στη Βουλή όσο και τον κ. Πολάκη σε συνάντηση με Σωματεία ότι από τις 906 θέσεις των προκηρύξεων 4 και 5Κ μόνο 563 είχαν πιάσει δουλειά στα Νοσοκομεία. Παρ’ όλα αυτά οι κυβερνητικές ανακοινώσεις εδώ και μήνες αναφέρουν και πανηγυρίζουν ότι 900 εργαζόμενοι έχουν πιάσει δουλειά στα Νοσοκομεία.

Τέλος να κάνουμε μια σημαντική επισήμανση. Μπορεί η κυβέρνηση να πιέζει σε χρόνο ρεκόρ, μερικές φορές μέσα σε λίγες ώρες, να της δοθούν στοιχεία από τις υπηρεσίες των Νοσοκομείων κατ’ απαίτηση των δανειστών, δεν φαίνεται όμως να δείχνει την ίδια εγρήγορση για να επιταχύνει τις διαδικασίες προκειμένου να καλυφθούν με προσωπικό τα τεράστια κενά των Νοσοκομείων. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του επικουρικού προσωπικού.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας δημοσιεύουμε:

  1. Την επιστολή του κ. Άγγελου Παπαδόπουλου Διοικητή της Α’ ΥΠΕ στην ιστοσελίδα ygeia360.gr
  2. Τους πίνακες προσληπτέων που έχουν εκδοθεί στις 23-10-2016 και δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Α’ ΥΠΕ από τους οποίους προκύπτει ότι σε κρίσιμους κλάδους δεν έχει γίνει η επιλογή.

Η Επιστολή του κ. Άγγλου Παπαδόπουλου στο ygeia360

“Σε απάντηση του από 21/10/16 δημοσιεύματος του «Υγεία 360ο» με τίτλο «Από τον… Μάρτη αναμένουν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ το επικουρικό προσωπικό! – Μία παροιμιώδης προκήρυξη…»
Ενημερώνουμε ότι διαχειριστήκαμε 5.500 αιτήσεις που αφορούσαν προκήρυξη 162 θέσεων σε νοσοκομεία της 1ης Υ.Πε. και 39 στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Από τους επιλεγέντες 115 έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία και εργάζονται κανονικά..
Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και αναμένονται από το ΑΣΕΠ οι πίνακες για κλάδο ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού και για κλάδο ΔΕ Προσωπικού Η/Υ Επίσης εντός της επόμενης εβδομάδας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας προς έλεγχο οι πίνακες κλάδου ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών.

Ορισμένες καθυστερήσεις παρατηρούνται καθώς αρκετοί υποψήφιοι είτε καθυστερούν να δηλώσουν την αποδοχή του διορισμού εξαντλώντας την προθεσμία τους, είτε δεν τον αποδέχονται.. Η υπηρεσία μας προκειμένου να διασφαλίσει επίσπευση της διαδικασίας, τους αποστέλλει e-mail ατομικά στον καθένα καθώς και μήνυμα στο τηλέφωνο.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην κρίσιμη κατηγορία ΤΕ Νοσηλευτών, που έχουν εγκριθεί 50 προσλήψεις, από 11/8/2016 που ολοκληρώθηκε ο πίνακας έως σήμερα :Έχουν αποδεχθεί την πρόσληψη και έχουν διορισθεί 34 άτομα.

Έχουν αρνηθεί διορισμό ή δεν έχουν ανταποκριθεί 68 άτομα.

Όλα τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα στην Ιστοσελίδα μας.

Άρα η μεγάλη πλειοψηφία της προκήρυξης του επικουρικού προσωπικού του Απριλίου 2016 εργάζεται κανονικά στα νοσοκομεία της 1ης Υπε, με επιμελή τήρηση των διαδικασιών για αντικειμενική και διαφανή επιλογή του προσωπικού.

 

Δρ. Άγγελος Παπαδόπουλος
Διοικητής 1ης Υ.Πε.”.

Ακολουθεί ο πίνακας προσληπτέων της Α’ ΥΠΕ για το επικουρικό προσωπικό

Προσληπτέοι κατόπιν Κατάρτισης Πινάκων Επικουρικού Προσωπικού από το ΑΣΕΠ

on: 23-09-2016In: Γενικές ΑνακοινώσειςΕπικουρικό ΠροσωπικόΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εκτύπωση Email

ΚΛΑΔΟΣ ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΟΥ (ΕΙΔΙΚ.ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΙΑ ΜΠΛΟΚΣ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ) ΚΩΔ.324

ΚΛΑΔΟΣ ΤΕ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

ΚΛΑΔΟΣ ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΚΛΑΔΟΣ ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ ΑΚΤΙΝΟΦΥΣΙΚΩΝ

ΚΛΑΔΟΣ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΚΩΔ. 205)

ΚΛΑΔΟΣ ΤΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ (ΚΩΔ. 205)

ΚΛΑΔΟΣ ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ (Κωδ.302)

ΚΛΑΔΟΣ ΤΕ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ-ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ (Κωδ.214 ΚΑΙ 221)

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ ΔΑΣΚΑΛΩΝ/ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΚΛΑΔΟΣ ΤΕ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ ΒΙΟΛΟΓΩΝ