Καταγγέλουν τα εξαντλητικά προγράμματα εργασίας, τις ρουσφετολογικές μετατάξεις και τις αυταρχικές πράξεις της διοίκησης

27

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 20/10/2016 Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Στη συνέλευση διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, έγινε αναλυτική συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

Για το θέμα της έλλειψης προσωπικού και τον προγραμματισμό δράσεων αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
Υιοθετούμε την πρόσφατη ανακοίνωση του ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑ για το θέμα της έλλειψης προσωπικού και αποφασίζουμε να προχωρήσουμε:
-Επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τους βουλευτές Λασιθίου και την 7η ΥΠΕ στην οποία να επισημαίνονται τα αρνητικά αριθμητικά δεδομένα του προσωπικού του ΓΝΑΝ και να ζητείται η ενίσχυση του με παραπάνω άτομα από τις επικείμενες προκηρύξεις .
-Παράσταση διαμαρτυρίας του ΔΣ του συλλόγου και όσων εργαζόμενων επιθυμούν στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ στο Ηράκλειο.
-έκδοση αφίσας και ανάρτηση της στους χώρους του Νοσοκομείου και της περιοχής του Αγίου Νικολάου στις οποίες να επισημαίνεται η επικρατούσα κατάσταση στο Νοσοκομείο (αποδεκατισμός του προσωπικού, εξαντλητικά προγράμματα εργασίας, ελάχιστες προσλήψεις και με πολύμηνες καθυστερήσεις, ρουσφετολογικές μετατάξεις, αυταρχικές πράξεις της διοίκησης) και να ζητείται η στήριξη των πολιτών στην προσπάθεια μας να στηριχθεί και να ενισχυθεί το Νοσοκομείο
– Σύγκληση ανοιχτής σύσκεψης κοινωνικών φορέων και σωματείων (για ακόμη μια φορά) στην οποία να γίνουν γνωστά τα συμβαίνοντα στο και να συζητηθεί η δυνατότητα αντιδράσεων και διεκδικήσεων και η πιθανότητα οργάνωσης ανοιχτής συγκέντρωσης για το Νοσοκομείο, σαν αυτή που έγινε το 2014.

Για το θέμα των αλλαγών στη χωροταξική διάταξη του Νοσοκομείου, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Το θέμα της μεταφοράς της ΜΤΝ στο χώρο του Νοσοκομείου είναι ένα σοβαρό θέμα που πρέπει να προσεγγιστεί με μεγάλη προσοχή. Θεωρούμε ότι η μεταφορά πρέπει να γίνει σε χώρο κατάλληλο που να τηρεί τις απαιτούμενες προδιαγραφές και να υπάρξει η ανάλογη χρηματοδότηση της διαμόρφωσης του νέου χώρου. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να προκύψουν και πάλι πρόχειρες και βιαστικές λύσεις που δεν θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΜΤΝ. Στο θέμα της χωροθέτησης εκφράζουμε την επιφύλαξη μας για το αν θα πρέπει να υπάρξει μετακίνηση λειτουργούντος ήδη τμήματος του Νοσοκομείου (Αιμοδοσία), και ζητούμε να υπάρξει περεταίρω διερεύνηση μετακίνησης της ΜΤΝ σε κάποιον από τους υπάρχοντες ελεύθερους χώρους του Νοσοκομείου.

Για το θέμα της μετακίνησης των ΤΕΠ, θεωρούμε ότι η ζημιά στο σύστημα ψύξης του α ορόφου, η πλημμύρα στο ισόγειο στο χώρο των εξ. ιατρείων – ΤΕΠ και η προσωρινή τους μετακίνηση στο χώρο που έχει σχεδιαστεί για ΤΕΠ ανέδειξε το γεγονός ότι στο Νοσοκομείο μας πριν από αρκετά χρόνια διαμορφώθηκε ένας χώρος για τα ΤΕΠ ο οποίος σήμερα δεν αποδεικνύεται λειτουργικός. Είναι τώρα ευκαιρία να γίνει επανασχεδιασμός του χώρου και να διορθωθούν τα προβλήματα που υπάρχουν. Όμως για να γίνει αυτό, ενδεχομένως απαιτείται η επαναφορά των εξ. Ιατρείων ΤΕΠ στο χώρο που στεγαζόταν μέχρι και τη βλάβη, έτσι ώστε για τα νέα ΤΕΠ να γίνει εκ νέου ο σχεδιασμός και οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, για να λειτουργήσουν με ασφάλεια για το προσωπικό και τους ασθενείς. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι πρωταρχικό λόγο για τα ζητήματα καταλληλότητας των χώρων των νέων ΤΕΠ πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι εκεί, νοσηλευτικό προσωπικό και ιατροί. Η χωροταξία του νοσοκομείου είναι μια σοβαρή υπόθεση και δεν νομίζουμε ότι θα πρεπε να συνεχίσουν να γίνονται πειραματισμοί με μετακινήσεις ιατρείων και χώρων με προφορικές εντολές της διοίκησης. Αντίθετα, πρέπει να τηρηθούν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες και να γίνουν σεβαστές οι απόψεις των εργαζόμενων στο χώρο και των θεσμικών φορέων του Νοσοκομείου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ