Διαμαρτυρία των εργαζομένων στο γραφείο της διοίκησης του ΕΚΑΒ (videos) Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ: Με αγώνες σταματούν τις ιδιωτικοποιήσεις και την τρομοκρατία

Σε μια μαζική Γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ αποφάσισαν να «σηκώσουν το γάντι»  στις τηλεφωνικές κλήσεις  που δέχτηκαν εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην πρόσφατη κινητοποίηση στη Βουλή για να παρουσιαστούν σήμερα στο γραφείο του υποδιοικητή του οργανισμού.

Στη Γενική Συνέλευση αποφάσισαν να σπάσουν με μια μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Διοικητή το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρείται να επιβληθεί για να περάσουν τα σχέδια που οδηγούν βήμα το βήμα στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του οργανισμού.

Κοντά τους βρέθηκαν πολλοί συνδικαλιστές ανάμεσά τους ο συντονιστής του ΜΕΤΑ Γ. Χαρίσης καθώς επίσης το μέλος της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ Υγειονομικών Α. Μακρής, το μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ Β. Πασχάλη καθώς και μέλη του ΜΕΤΑ σε ΔΣ Σωματείων.

Οι εκπρόσωποι του ΜΕΤΑ τόνισαν ότι το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρείται στοχεύει να  μπει φρένο στις αντιστάσεις που προβάλλουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών όπως προκύπτει άλλωστε από την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση. Σύμφωνα με αυτή δίνεται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με ιδιώτες για τη μίσθωση μεταφορικών μέσων.

Η μαζική παρουσία των εργαζομένων ανάγκασε τον Διοικητή του ΕΚΑΒ κ. Καρακατσιανόπουλο σε πλήρη αναδίπλωση αφού αναγκάστηκε να δηλώσει ότι δεν υπήρχε εντολή να κληθούν εργαζόμενοι για να απολογηθούν για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.

Ακολουθούν αποσπάσματα από δημοσιεύματα και VIDEO  ιστοσελίδων σχετικά με την κινητοποίηση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ

Από το ekavnews

Ο αντιπρόεδρος Μ.Μυλωνάς παραδέχθηκε ότι πήρε ο ίδιος τηλέφωνο εχθές (25/10/2016) τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην στάση εργασίας που έγινε στις 20/10/2016.

Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς τηλεφωνικά σε εργαζόμενο που συμμετείχε στην κινητοποίηση: «Κάποια αρχ…, σας παραπληροφορούν ότι θέλω να τρομοκρατήσω τους εργαζόμενους και πήρα να σε ενημερώσω ότι η πρόθεσή μου ήταν απλά να σας ενημερώσω για αυτό που κάνατε…

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ σήκωσαν το «γάντι»!!… και η διοίκηση τα πήρε όλα πίσω!!

Aπό ΕΚΑΒNews.gr

«Εισβολή» των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στο γραφείο του προέδρου
από protothema.gr

Χαρακτηριστικά σε δηλώσεις τους οι εργαζόμενοι υπογράμμισαν πως δέχτηκαν τηλεφωνήματα τη Δευτέρα και την Τρίτη από το γραφείο του αντιπροέδρου της διοίκησης του ΕΚΑΒ κ. Μυλωνά προκειμένου να εμφανιστούν στο γραφείο του όσοι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης.

«»Κάποια αρχ…, σας παραπληροφορούν ότι θέλω να τρομοκρατήσω τους εργαζόμενους και πήρα να σε ενημερώσω ότι η πρόθεσή μου ήταν απλά να σας ενημερώσω για αυτό που κάνατε», αυτό μου το είπε ο αντιπρόεδρος ο κ. Μυλωνάς» είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Δράνιας μέλος του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ της Αθήνας.

Δείτε τις δηλώσεις των εργαζομένων μετά την ένταση στο γραφείο του διοικητή

«Διοίκηση ΕΚΑΒ: Τόλμησες να συμμετάσχεις στην κινητοποίηση; Αύριο στις 10 στο γραφείο του αντιπροέδρου κ. Μυλωνά για να υποστείς τις συνέπειες!»…
Αυτό αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανάρτησή τους στο ΕΚΑΒNews και σχολιάζουν σε προσωπικές συζητήσεις. Και εφόσον η κλήση στο γραφείο του αντιπροέδρου γίνεται για εκφοβισμό κι όχι για εξηγήσεις, αποτελεί σίγουρα πρωτοφανή κίνηση! Για τον λόγο αυτό οι εργαζόμενοι συνεδριάζουν από νωρίτερα το πρωί ώστε να καθορίσουν την στάση τους.

Δεν πρέπει να αποκλείουμε την περίπτωση να δούμε κινητοποιήσεις στο ΕΚΑΒ καθώς οι εργαζόμενοι δείχνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν να περάσει ούτε η «ιδιωτικοποίηση» κάποιων υπηρεσιών του, όπως είναι οι αεροδιακομιδές που πέρασε με τροπολογία ο κ. Πολάκης, αλλά ούτε και οι συμπεριφορές εκφοβισμού…

Η κλήση στο γραφείο του αντιπροέδρου του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, Μιλτιάδη Μυλωνά αυτών οι οποίοι συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες έξω από την Βουλή για την τροπολογία των αεροδιακομιδών, φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα στον ωκεανό των κακών σχέσεων εργαζομένων- διοίκησης.

Δεν αποκλείεται όμως και η περίπτωση να δοθούν εξηγήσεις και όλα να λήξουν χωρίς παραπάνω προβλήματα…

Νωρίτερα επικράτησε ένταση στο κτήριο όπου πραγματοποιείται η γενική συνέλευση του ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα κάποιοι εργαζόμενοι να εισβάλουν στο γραφείο του κ. Μυλωνά.

Η στιγμή της εισβολής από εργαζόμενους στα γραφεία του ΕΚΑΒ

Όλα ξεκίνησαν όταν όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι όσοι συμμετείχαν τις προηγούμενες ημέρες σε κινητοποιήσεις κλήθηκαν στο γραφείο του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ κ. Μιλτιάδη Μυλωνά για να δώσουν εξηγήσεις.

Η κλήση λοιπόν στο γραφείο του αντιπροέδρου του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, Μιλτιάδη Μυλωνά αυτών οι οποίοι συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες έξω από την Βουλή για την τροπολογία των αεροδιακομιδών, φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα στον ωκεανό των κακών σχέσεων εργαζομένων- διοίκησης.

Έτσι εισέβαλλαν κάποιοι στο γραφείο του κ. Μυλωνά για να διαμαρτυρηθούν ενώ την ίδια ώρα στο ίδιο κτίριο ήταν σε εξέλιξη η γενική συνέλευση του ΕΚΑΒ.

ΕΚΑΒ: Ένταση στο γραφείο του διοικητή
newsittv