Στη μάχη της Απεργίας το Σωματείο του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 23/11/2016, Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» για την οργάνωση και προετοιμασία της αυριανής απεργίας.

Στην εισήγησή του, το Δ.Σ. του Σωματείου αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου αλλά και οι ασθενείς, εξ` αιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης του Νοσοκομείου. Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που ακολουθούνται τα τελευταία χρόνια και στόχο έχουν την συρίκνωση των δημόσιων δομών της υγείας προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. Η εντατικοποίηση, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας οι ελλείψεις σε υγειονομικό και πάσης φύσεως υλικό και εξοπλισμό, η παραβίαση της  νομοθεσίας όσο αφορά τα ωράρια αλλά και την υγιεινή και ασφάλεια, τονίστηκαν στην εισήγηση.

«Για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση χρειάζεται η ενότητα όλων των αντιστάσεων και όλων των δυνάμεων» καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου και το Δ.Σ. καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην Απεργία.

Από τις τοποθετήσεις των εργαζομένων, αναδείχτηκαν προβλήματα όπως οι απλήρωτες «καθ` υπέρβαση» εφημερίες των γιατρών, η καθυστέρηση στις πληρωμές των «παρατασιακών» και επικουρικών γιατρών, οι ελλείψεις σε υλικά αλλά και η αδυναμία κάλυψης βασικών λειτουργικών αναγκών του Νοσοκομείου, έξ` αιτίας της ανεπάρκειας του προϋπολογισμού.

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στους εργαζόμενους για την τύχη του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, αφού είναι γνωστή σε όλους η μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης (3ο μνημόνιο) περί εναρμόνισης μέχρι 31/12/2017 με τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές».

Στη Συνέλευση συζητήθηκαν και οργανωτικά ζητήματα για την περιφρούρηση της Απεργίας, το προσωπικό ασφαλείας κ.τ.λ. και αποφασίστηκε η συνεργασία σε μόνιμη βάση, του Δ.Σ. του Σωματείου με την τριμελή επιτροπή των γιατρών για την καλύτερη οργάνωση και περιφρούρηση των κινητοποιήσεων.

Από την ΠΟΕΔΗΝ παραβρέθηκε ο Ανδρέας Μακρής, μέλος της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε στην τοποθέτησή του την ανάγκη για μαζική και δυναμική απάντηση των εργαζομένων απέναντι στη μνημονιακή βαρβαρότητα που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και την κοινωνία, επαναφέρει τον εργασιακό μεσαίωνα και διαλύει το δημόσιο σύστημα υγείας και όλα τα κοινωνικά αγαθά.