Ο «θιασώτης» των συγχωνεύσεων Νοσοκομείων στη θέση του Γ. Γραμματέα Υγείας;

35

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα virus καθώς και σε τοπικές ιστοσελίδες έχει “κλειδώσει” η τοποθέτηση του Γ. Γιαννόπουλου στη θέση του Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Υγείας, στη θέση του παραιτηθέντος Πέτρου Γιαννουλάτου.

Σύμφωνα με τα ιδία δημοσιεύματα η επιλογή του Γ. Γιαννόπουλου στη θέση του Γ. Γ Υγείας γίνεται λόγω «της επιτυχούς πορείας» του στο «τιμόνι» της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Είναι γνωστό ότι ο Γ. Γιαννόπουλος πρόβαλε και προσπάθησε να εφαρμόσει στην 6η Υγειονομική περιφέρεια την μνημονιακή δέσμευση για συρρίκνωση και συγχώνευση νοσοκομειακών μονάδων, ξεσηκώνοντας με τις αποφάσεις του θύελλα αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες. Είναι γνωστές σε όλους  οι προτάσεις του κ. Γιαννόπουλου για συρρίκνωση των Νοσοκομείων της Αμαλιάδας του Μεσολογγίου του Ναυπλίου καθώς και οι σχετικές αποφάσεις που προωθούσαν αυτή την πολιτική στα Νοσοκομεία που είχε την ευθύνη. Στην πράξη λοιπόν η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας όλη αυτή την περίοδο λειτούργησε ως «λαγός» προκειμένου να δρομολογηθούν αντίστοιχες επιλογές για μια σειρά Νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

Αν λοιπόν οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν βάση, δεν αποκλείεται ο κ. Γιαννόπουλος από την θέση του Γ. Γραμματέα του Υπ. Υγείας να αναλάβει να υλοποιήσει τα ανομολόγητα σχέδια της κυβέρνησης για νέο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων μονάδων υγείας σε όλη τη χώρα.