Νοσοκομείο Ζακύνθου: Εξονυχιστικές έρευνες από κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ

27

Κλειστά παραμένουν τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, στο οποίο μετέβη αεροπορικώς σήμερα κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες πέντε (5) ασθενείς παρουσίασαν μετεγχειρητικές επιπλοκές.

Η ιστορία ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή τον τραγικό θάνατο μίας 43χρονης μετά από επέμβαση ρουτίνας. Η άτυχη γυναίκα είχε εισαχθεί για να αφαιρέσει μία λάμα από το πόδι της. Βγαίνοντας όμως από το χειρουργείο παρουσίασε πολυοργανική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα να καταλήξει το πρωί της Κυριακής. Το Επιστημονικό Συμβούλιο και η Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος αμέσως διέταξαν πλήρη και εκτενή μικροβιολογικό έλεγχο των χειρουργείων, ο οποίος όμως απέβη αρνητικός για την ύπαρξη μικροβίων. Με αφορμή, όμως, την εμφάνιση μετεγχειρητικών επιπλοκών και σε άλλους ασθενείς, τελικά αποφασίστηκε το “σφράγισμα” των χειρουργείων για λόγους ασφάλειας και μέχρι να βρεθεί η αιτία.

Στο μεταξύ, σε σταθερή κατάσταση και υπό συνεχή παρακολούθηση νοσηλεύεται στο ίδιο Νοσοκομείο μία από τους εγχειρισμένους που παρουσίασαν επιπλοκές, ενώ 3 ακόμη έχουν ήδη λάβει εξιτήριο καθώς συνήλθαν.

Πηγή: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου, virus.com.gr