Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι νοσοκομειακοί για την απόφαση του ΣτΕ

60

Τέλος στην αγωνία δεκάδων χιλιάδων γιατρών αναφορικά με την αποκατάσταση ή όχι του μισθολογίου τους, βάζει έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια αναμονής, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Η συνταγματικότητα των κυβερνητικών ρυθμίσεων, βάσει των οποίων οι γιατροί του ΕΣΥ υπέστησαν περικοπές 40% στις αποδοχές τους, συζητήθηκε επιτέλους στην Ολομέλεια του ΣτΕ την περασμένη Παρασκευή, με την ηγεσία της ΟΕΝΓΕ να δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας τόσο η εισήγηση όσο και η τοποθέτηση του προέδρου του ΣτΕ στην εκδίκαση, κρίνονται ως εξαιρετικά θετικές υπέρ της προσφυγής των νοσοκομειακών γιατρών.

Η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέντζιου, εκτιμά πάντως ότι δεν χωρά καμία επανάπαυση. “Οι μειώσεις που είχαμε στο εισόδημα μας την περίοδο της κρίσης, θα είναι ακόμα μεγαλύτερες, εξαιτίας της αύξησης των αντιλαϊκών φόρων και των μειώσεων των κοινωνικών δαπανών. Με τους αγώνες μας θα επιβάλλουμε το δίκιο μας. Διεκδικούμε την ανάκτηση των απωλειών μας, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του λαού για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία-Πρόνοια! Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε αγωνιστικά!” τονίζει χαρακτηριστικά.

Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017.

Πηγή: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου, virus.com.gr

Προηγούμενο άρθροΕιδική ρύθμιση για την κινητικότητα των επιτυχόντων του γρ. διαγωνισμού του ΑΣΕΠ απειλεί να αφήσει πολλά Νοσοκομεία χωρίς καθόλου προσλήψεις διοικητικών
Επόμενο άρθροΑντιπαράθεσεις για το θάνατο ανήλικης ασθενούς στο Ηράκλειο (VIDEO)