“Κοροϊδεύουν – δεν θέλουν προσλήψεις μόνιμων επιμελητών”

27

ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ – ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 11-12-2016

Πριν λίγους μήνες είχαμε αναφερθεί σε ένα από τα πολλά διαδικαστικά κόλπα που επινοούν διαρκώς οι μηχανισμοί των μνημονιακών κυβερνήσεων και του κράτους έτσι ώστε από την μία ο εκάστοτε υπουργός να εξαγγέλλει για λόγους εντυπωσιασμού την δήθεν προκήρυξη πολλών θέσεων μόνιμων Επιμελητών ΕΣΥ, και από την άλλη οι διαδικασίες για τις προσλήψεις αυτές ΝΑ ΜΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ (εδω).

Το (ένα από τα πολλά τέτοια) κόλπο που είχαμε αναφέρει έχει να κάνει με το ΣΚΟΠΙΜΟ μπάχαλο που δημιουργήθηκε σχετικά με τον βαθμό των εισηγητών γιατρών για τις προσλήψεις Επιμελητών Β. Παρά τις προτάσεις των εκπροσώπων των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ) προς την πολιτική ηγεσία, στον ν. 4368 του περασμένου Φεβρουαρίου στην σχετική διάταξη ΑΝΤΙ για «βαθμός Επιμελητή Α ή Διευθυντή» που έπρεπε να μπει, μπήκε «βαθμός Διευθυντή» σκέτο. Το γεγονός πως το «λάθος» αυτό ήταν ΣΚΟΠΙΜΟ, αποδεικνύεται από το ότι αμέσως μόλις είχε εκδοθεί το ΦΕΚ με τον νόμο, οι υπηρεσίες του υπουργείου ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΣΤΗΚΑΝ (κυριολεκτικά …) με εγκύκλιό τους (12-4-2016 ΑΔΑ : 61ΡΩ465ΦΥΟ-ΦΗΦ) να ακυρώσουν ΟΛΕΣ τις εισηγήσεις που είχαν γίνει από Επιμελητές Α (γιατί έτσι προέβλεπε ο προηγούμενος σχετικός νόμος 3574/2009) για θέσεις από παλιότερες προκηρύξεις που υποτίθεται πως είχαν «ξεπαγώσει», και ΦΤΟΥ ΚΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ψάχνουν για νέους εισηγητές και νέες εισηγήσεις. Μέχρι σήμερα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αν και κατ΄ επανάληψη έχει μιλήσει σε επίσημες συναντήσεις περί «λάθους», ΔΕΝ έχει διορθώσει αυτό το «λάθος».

Ας δούμε τώρα τι σχετικό γίνεται και με τις ΚΑΝΟΥΡΙΕΣ προκηρύξεις, αυτές δηλ. τις περίπου 750 που έχουν γίνει ΜΕΤΑ την έκδοση του ν. 4368/2016 : ε, λοιπόν το κράτος έχει ανεξάντλητο ρεπερτόριο επινοήσεων για να ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ διαδικαστικά αυτά που δεν θέλει να προχωρήσει (π.χ. μόνιμες προσλήψεις), ενώ φυσικά ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ «ΛΑΘΟΣ» ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ για αυτά που θέλει να προωθήσει επειγόντως κάθε φορά (π.χ. περικοπές μισθών και συντάξεων, αυξήσεις φορολογικών και ασφαλιστικών κρατήσεων, απολύσεις Επικουρικών γιατρών κλπ). Αυτή την φορά λοιπόν, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ορίστηκαν εισηγητές από την βαθμίδα των Συντονιστών Διευθυντών και ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ «ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ» πως ο Συντονιστής Διευθυντής … δεν είναι Διευθυντής (!) άρα σύμφωνα πάντα με την περίφημη εγκύκλιο – … σαμποτέρ του περασμένου Απριλίου, ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ και αυτές οι εισηγήσεις και πάμε πάλι ΦΤΟΥ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η προκήρυξη θέσης Επιμελητή Β Καρδιολογίας για το Νοσοκομείο Βέροιας για την οποία η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληξε στις 21/6/2016, οι δύο εισηγητές ορίστηκαν ΤΡΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ (!) δηλαδή στις 22/9/2016, όμως πριν λίγες μέρες (συγκεκριμένα την 1/12) και αφού οι εισηγήσεις είχαν παραδοθεί, οι αρμόδιοι της 3ης ΥΠΕ διεμήνυσαν πως ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ η μέχρι τώρα διαδικασία γιατί ο ένας εκ των δύο εισηγητών (τον οποίο οι ίδιοι αυτοί αρμόδιοι των είχαν ορίσει) είναι Συντονιστής Διευθυντής και όχι … απλός Διευθυντής (!!) όπως προβλέπει (υποτίθεται) η εγκύκλιος του Απριλίου την οποία αυτοί οι ίδιοι αρμόδιοι γνώριζαν ΠΕΝΤΕ (5) ΜΗΝΕΣ πριν ορίσουν τους εισηγητές (!!!)

Ακριβώς παρόμοιο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ (και είναι μάλλον λίαν επιεικής ο χαρακτηρισμός αυτός …) γίνεται αντίστοιχα με πολλές προκηρύξεις θέσεων Επιμελητών Β στην 3η ΥΠΕ, στην 4η ΥΠΕ και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας …
Οι σχετικές καταγγελίες από γιατρούς αρχίζουν και γίνονται σωρηδόν (επισυνάπτεται εδώ μία ενδεικτικά).
Κατά τα λοιπά, ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΟΥΝ ΚΙ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΟΥΝ εξαγγέλλουν διαρκώς χιλιάδες προσλήψεις …

Κύριε Ξανθέ και κύριε Πολάκη, ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ? (έστω και ο ίδιος σας ο εαυτός ? )

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ Α.Σ., ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ, 5-12-16

Είμαι από τους «τολμηρούς ανόητους» που παραιτήθηκαν από μόνιμη θέση Eπιμελητή ΕΣΥ (λόγω του γνωστού περιορισμού που προβλέπεται από τον ν. 4368) για να διεκδικήσουν νέα μόνιμη θέση από τις 760 που προκηρύχθηκαν το καλοκαίρι. Απο τη στιγμή που παραιτήθηκα δουλεύω σαν συμβασιούχος γιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ των 900 ευρώ, στο νοσοκομείο της Βέροιας. Έκανα αίτηση σε 2 θέσεις Επιμελητή Β Καρδιολογίας στη Βέροια και στο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων η 21 και 28/6 αντιστοίχως.
Μετά από 3 μήνες και συγκεκριμένα στις 22/9 η 3η ΔΥΠΕ εδέησε να βγάλει εισηγητές και για τις δύο μόνιμες θέσεις, όμως και στις δύο ο ένας εισηγητής είναι συντονιστής διευθυντής και όχι απλός διευθυντής όπως υποτίθεται πως προβλέπει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας (12-4-2016 ΑΔΑ : 61ΡΩ465ΦΥΟ-ΦΗΦ). Συμβούλιο κρίσης οριστηκε μετα απο ενα μηνα , στα μεσα Οκτωβρη, για τη θεση της Βεροιας ενω για το Παπαγεωργιου ακομα δεν εχει μετα απο σχεδον 6 μηνες οριστει, με αποτέλεσμα οι φακελοι των υποψηφίων να μην εχουν ακομα παραληφθει απο τους εισηγητες!
Αφου μετα κοπων και βασανων και πολλων καθυστερησεων εσταλησαν στο νοσοκομειο Βεροιας οι εισηγησεις των δυο εισηγητων και ηταν ετοιμοι να μας τις κοινοποιησουν, αιφνίδια στις 1/12 ενημερώθηκαν απο την 3η ΥΠΕ οτι η διαδικασια ειναι άκυρη γιατι ο ενας εισηγητης ειναι συντονιστης διευθυντης ενω επρεπε να ειναι απλος διευθυντης και ολα πρεπει να ξεκινησουν απο την αρχη. Το προβλημα εμφανιστηκε σε πολλα νοσοκομεια ανα την Ελλαδα και οχι μονο στην 3η και 4η ΔΥΠΕ και μάλιστα το υπουργειο επεστρεψε στα νοσοκομεια φακέλους ετοιμους για διορισμο με την δικαιολογια οτι η κριση δεν εγινε συνομα γιατι εισηγητης ηταν συντονιστης διευθυντης. Για το θεμα αυτο ο κ. Κυρκος, διοικητης της 3ης ΥΠΕ, πηγε στο υπουργειο στα μεσα της προηγουμενης εβδομαδας χωρις να δωθει λυση απο το υπουργειο. Προκειται σαφως για αισχρο εμπαιγμο απο το υπουργειο και τις ΥΠΕ προκειμενου να κωλλυσιεργησουν οι διορισμοι ή ισως και να μην γίνουν ποτε, επικαλουμενοι αστειες και παιδαριωδεις δικαιολογιες και παιζοντας με τα νευρα ανθρωπων που εκαναν το λαθος να τους πιστεψουν και να παραιτηθουν για να διεκδικησουν κατι καλυτερο και πιο κοντα στα σπιτια τους.
Σημερα μαλιστα απο το νοσοκομειο της Βεροιας μου ειπαν οτι η 3η ΥΠΕ εχει το θρασος να μην απανταει στα τηλεφωνα για να δωσει οδηγιες για το τι θα γινει απο εδω και περα, αν δηλαδη θα αναλαβει αντικαταστατης ή θα γινει ορισμος εισηγητων απο την αρχη με κληρωση.
Φοβαμαι οτι το θεμα αυτο αφορα πολλες θεσεις ανα την Ελλαδα και δεκαδες συναδελφους που μας εξαπατησαν, και αποδεικνυει οτι η κυβερνηση δεν εχει καμια απολυτως διαθεση να κανει διορισμους μονιμων επικαλουμενη αστεια προσχηματα εμπαιζοντας μας προκλητικα

Συναδελφικα,

Α. Σ., Καρδιολόγος

(τα στοιχεία του συναδέλφου είναι σε γνώση μας)