Το Zovirax και τα φιλοκυβερνητικά αυτοτρόλ

56

Σε άρθρο με τίτλο Να από πού βγήκε η 13η σύνταξη που αναπαράγεται σωρηδόν στα κοινωνικά μέσα, το γνωστό φιλοκυβερνητικό σάιτ thefaq πανηγυρίζει για την πτώση της τιμής του αντιαλλεργικού (sic) φαρμακευτικού σκευάσματος Zovirax των 800 mg.

Το χρησιμοποιεί μάλιστα ως απόδειξη ότι η κυβέρνηση βάζει χέρι (κρατήστε την ανάσα σας) στις λίστες της φοροδιαφυγής, τους εργολάβους, τα καρτέλ, τους καναλάρχες, τους εκδότες, τους Μαρινόπουλους, τους μεγαλοκατασκευαστές, τους φοροφυγάδες, τα θαλασσοδάνεια, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τις διαφημιστικές, τα κυκλώματα στην Υγεία, και τα επιστρέφει στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους αδύναμους, στους ακρίτες νησιώτες.

Φαίνεται πως στο φαντασιακό του συντάκτη η ασικλοβίρη, δραστική ουσία του Zovirax, είναι ταξικά θαυματουργή. Ένας χημικός Ρομπέν των Δασών που όχι μόνο θεραπεύει “πάσαν νόσον και πάσαν μ…” της ελληνικής κοινωνίας, αλλά βρίσκει και χρόνο να ασκήσει πολιτική υπέρ των λαϊκών στρωμάτων σε συνθήκες ακραίας λιτότητας.

Για να σοβαρευτούμε: Όντως, η τιμή του συγκεκριμένου σκευάσματος μειώθηκε στο μισό εντός του 2016. Αυτό που αποκρύπτεται, είναι πως έτσι συμβαίνει με όλα τα φάρμακα όταν λήγει η πατέντα τους. Πρόκειται δε για καθεστώς που νομοθετήθηκε προ ΣΥΡΙΖAΝΕΛ, με τους νόμους 3984/11 και 4052/12.

Εκεί όμως που ο συντάκτης ουσιαστικά αυτοτρολάρεται, είναι ότι χρησιμοποιεί ως παράδειγμα το συγκεκριμένο φάρμακο. Ως υγειονομικοί, τον πληροφορούμε ότι δε χορηγείται για τις αλλεργίες, όπως γράφει, αλλά για την καταπολέμηση του… επιχείλιου έρπητα! Πρόκειται άραγε για λάθος, ή υποσυνείδητα μας προετοιμάζει για πολλές ακόμα «επιτυχημένες» διαπραγματεύσεις σαν αυτήν του Ιουλίου 2015;

Προηγούμενο άρθροΝοσοκομείο Ρεθύμνου: Πότε βρέχει σοβάδες και πότε ψευδοροφές
Επόμενο άρθροΑσθενείς ρισκάρουν τη ζωή τους λόγω φτώχειας