Ανήσυχοι οι νεφροπαθείς στο Βόρειο Έβρο

Έντονο προβληματισμό για το μέλλον της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, εκφράζει ο Σύλλογος Νεφροπαθών Βορείου Έβρου.

Η μονάδα καλύπτει αυτή τη στιγμή 42 αιμοκαθαρόμενους ακρίτες και για τη λειτουργία της απαιτούνται δύο νεφρολόγοι, από τους οποίους όμως ο ένας αποχωρεί μόνιμα για το εξωτερικό (εργαζόταν ως επικουρικός) εντός του Ιανουαρίου, όπως δυστυχώς αναγκάζονται να πράξουν χιλιάδες νέοι επιστήμονες στη μνημονιακή Ελλάδα. Σε περίπτωση υπολειτουργίας ή ακόμα και αναστολής λειτουργίας, οι ασθενείς θα πρέπει να διανύουν αποστάσεις μέχρι και 180 χλμ. για την Αλεξανδρούπολη, όπου βρίσκεται η πλησιέστερη αντίστοιχη μονάδα.

Τις ανησυχίες προσπάθησε να διασκεδάσει ο αν. διοικητής του νοσοκομείου, ενημερώνοντας ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης μόνιμου γιατρού, χωρίς όμως να δεσμευτεί για συγκεκριμένες ημερομηνίες. Μέχρι τότε, το νοσοκομείο θα καταφύγει στη γνώριμη εμβαλωματική πρακτική της αυθημερόν μετακίνησης γιατρών από άλλα νοσοκομεία (εν προκειμένω από την Αλεξ/πολη).