Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις καθαρίστριες του Νοσοκομείου Άρτας Πέμπτη 22/12, ώρα 7:00 στην Πλατεία Κιλκίς

Συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τις καθαρίστριες του Νοσοκομείου Άρτας, οι οποίες παραμένουν απλήρωτες επί πέντε μήνες, εξήγγειλε για την Πέμπτη 22/12 και ώρα 7 μμ το Εργατικό Κέντρο της πόλης στην Πλατεία Κιλκίς.

Το πρωί της ίδιας μέρας, ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου έχει προκηρύξει στάση εργασίας μεταξύ 9:00-10:00 πμ και αμέσως μετά έκτακτη γενική συνέλευση, με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Παράλληλα, έχει ήδη ανοίξει ταμείο αλληλοβοήθειας για τη στήριξη των απλήρωτων εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για προσωπικό που απασχολείται με ατομικές συμβάσεις έργου, καθεστώς γαλέρας που το συνδικαλιστικό κίνημα έχει καταγγείλει, ζητώντας τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα (σχετικό άρθρο εδώ).

Στην ανακοίνωσή του, μάλιστα, το Εργατικό Κέντρο αποκαλύπτει πως η διοίκηση του νοσοκομείου έχει επιστρατεύσει εκβιασμούς και απειλές για να σταματήσει τις κινητοποιήσεις. Όπως αναφέρεται, έφτασαν στο σημείο να απειλούν τους συνδικαλιστές που παραβρέθηκαν για να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων ότι θα φέρουν τον εισαγγελέα, παρεμβαίνοντας στα εσωτερικά των σωματείων, λέγοντας ότι οι καθαρίστριες-εργολάβοι δεν δικαιούνται να συνδικαλίζονται και να κινητοποιούνται! Έτσι προετοιμάζονται οι διοικήσεις να δημιουργήσουν το έδαφος εφαρμογής του νέου συνδικαλιστικού νόμου για να εξαναγκάσουν τους εργαζόμενους σε σιγή νεκροταφείου.