Η ρουσφετοκρατία στο Υπ. Υγείας συνεχίζεται: ο Πολάκης όρισε τον επικεφαλής του ΑΡΜΑτος ως εξεταστή στις νοσηλευτικές ειδικότητες

Με απόφαση του αν. Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη στις 21/12/2016 (δείτε ΕΔΩ) έγινε η συγκρότηση  των Εξεταστικών Επιτροπών των Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων με έδρα την Αθήνα – Πειραιά.

Στις επιτροπές αυτές, στην εξεταστική επιτροπή ειδικότητας νοσηλευτικής ψυχικής υγείας ορίστηκε ως τακτικό μέλος ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΟΕΔΗΝ, Παναγιώτης Παντέλης.

Με την ίδια απόφαση του Π. Πολάκη τοποθετήθηκαν σε  εξεταστικές επιτροπές άλλων ειδικοτήτων (παιδιατρική, χειρουργική) και άλλα συνδικαλιστικά στελέχη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στα Νοσοκομεία (η επικεφαλής του ΑΡΜΑτος στον Ευαγγελισμό, ο επικεφαλής του ΑΡΜΑτος στο Ν. Παίδων Αγ. Σοφία κ.α.) καθώς και συγγενικό πρόσωπο της ηγεσίας της παράταξης.

Στην απόφαση δεν διευκρινίζονται τα κριτήρια με τα οποία έγιναν οι ορισμοί, υπάρχει μόνο αναφορά σε απόφαση της πρώτης συνεδρίασης του Ε.Σ.Α.Ν. το οποίο όπως έχουμε γράψει ορίστηκε με αντίστοιχα κομματικά κριτήρια.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση είναι  πλέον ορατό ότι γίνεται οργανωμένη προσπάθεια από την πλευρά των Ανδ. Ξανθού Π. Πολάκη να αλωθεί κομματικά ο χώρος των νοσηλευτών-τριων και να ενδυναμωθεί η βολική συνδικαλιστική φωνή του ΑΡΜΑτος στον νοσηλευτικό κλάδο, μέσω του ελέγχου διάφορων επιτροπών και οργάνων που καθορίζουν θέματα σημαντικά για τους εργαζόμενους.

Πρόκειται για μία τακτική πανομοιότυπη με όσα ακολούθησαν και ακολουθούν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις και οι πολιτικές ηγεσίες των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τακτική που ανατροφοδοτεί συνεχώς τη ρουσφετοκρατία και το κομματικό κράτος.