Κρήτη: Βγήκαν τα ράντζα στον Άγ. Νικόλαο, συνοδοί δάγκωσαν γιατρό στο Ρέθυμνο

(βίντεο από ρεπορτάζ του σταθμού Κρήτη TV στο ΓΝ Αγ. Νικολάου)

Άγ(ρ)ια νύχτα έζησαν οι εργαζόμενοι στα Επείγοντα του ΓΝ Ρεθύμνου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με συγγενείς τραυματία να εκδηλώνουν απρόκλητα επιθετική συμπεριφορά και να προβαίνουν σε φθορές. Καθώς μάλιστα ο άνθρωπός τους εξεταζόταν, χειροδίκησαν σε ειδικευόμενο γιατρό που προσπάθησε να τους ηρεμήσει και τον δάγκωσαν στο μάγουλο! Ο γιατρός κατέθεσε μήνυση, ενώ οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Στο Λασίθι, η συνεχιζόμενη υπολειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και το ουσιαστικό κλείσιμο υπηρεσιών στα Κέντρα Υγείας Σητείας-Ιεράπετρας, έχει οδηγήσει σε… υπερφόρτωση το ΓΝ Αγίου Νικολάου, ειδικά την Παθολογική Κλινική του (πληρότητα 180% τις ημέρες των εορτών), με ό,τι αυτό σημαίνει για τους ασθενείς και το προσωπικό.

Όπως αποκαλύπτουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, η κλινική έφτασε στο σημείο να καλύπτει 39 νοσηλευομένους με έναν (!) γιατρό, ο οποίος ταυτόχρονα ήταν υπεύθυνος και για τα περιστατικά που προσέρχονταν στα εξωτερικά ιατρεία. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσης τον αν. υπ. Παύλο Πολάκη, ο οποίος από τον περασμένο Ιούνιο έχει υποσχεθεί επίλυση του προβλήματος, χωρίς όμως να πράξει κάτι.