Πτολεμαΐδα: Σοβαρά προβλήματα στο Μποδοσάκειο

Αρκεί μια καθ’ όλα δικαιολογημένη αναρρωτική άδεια γιατρού για να θέσει εκτός λειτουργίας ολόκληρες κλινικές, στην Ελλάδα των μνημονίων και των υποστελεχωμένων νοσοκομείων.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, η απουσία του διευθυντή της Παιδιατρικής έχει αφήσει το νοσοκομείο με μόλις μία παιδίατρο. Έτσι, αδυνατεί να εφημερεύσει όχι μόνο η Παιδιατρική αλλά και η Μαιευτική για περιστατικά τοκετού, αφού στην τελευταία απαιτείται η παρουσία παιδιάτρου για την εξέταση των νεογνών.

Αφού υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Πτολεμαΐδα (τον περασμένο Μάρτιο είχε κλείσει ολόκληρο το νοσοκομείο για ένα 24ωρο λόγω «παντελούς απουσίας γιατρών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών»), αναδημοσιεύουμε το σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας onmed.gr:

Σοβαρά προβλήματα και αρρυθμίες στην λειτουργία τόσο της Παιδιατρικής, αλλά και της Μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου, έχει δημιουργήσει η απουσία, για λόγους υγείας, του διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Η παρουσία μιας μοναδικής παιδιάτρου έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι εφημεριακές ανάγκες της Παιδιατρικής Κλινικής αλλά ούτε της μαιευτικής σε ό,τι αφορά τους τοκετούς, όπου απαιτείται παρουσία παιδιάτρου για την εξέταση των νεογνών.

Έτσι, όλοι οι τοκετοί καθώς και τα περιστατικά της Παιδιατρικής Κλινικής που προκύπτουν κατά την 15ενθήμερη εφημεριακή της λειτουργία, μεταφέρονται στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο Κοζάνης. Ο διοικητής των δύο μονάδων υγείας, του «Μαμάτσειου» και του «Μποδοσάκειου», Γιώργος Χιωτίδης, παραδέχθηκε την ύπαρξη του προβλήματος, ενώ επεσήμανε ότι όλα τα παραπάνω προβλήματα είναι παλιά.

Ακόμη, υπενθύμισε ότι στο παρελθόν λόγω έλλειψης γιατρών, εφημέρευαν ανά 15νθημερο οι δύο κλινικές. Σημείωσε ότι «σήμερα υπάρχει ενδιαφέρον και αντίστοιχη αίτηση στην 3η ΥΠΕ ώστε να προσληφθεί επικουρική γιατρός στην Παιδιατρική Κλινική του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου αλλά το θέμα εκκρεμεί χωρίς να έχει ακόμη αποφασιστεί από την διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας».