«Στη Μόρια, στην Ελλάδα, δείτε πώς ζουν οι άνθρωποι» (video)

Tο γύρο του πλανήτη κάνουν οι σοκαριστικές εικόνες που κατέγραψε πρόσφυγας, ο οποίος μιλάει γαλλικά και καταγγέλλει τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων. Οι σκηνές είναι όπως θα δείτε θαμμένες κάτω από το χιόνι.
Ο πρόσφυγας λόγω της γαλλικής γλώσσας που χρησιμοποιεί είναι κατά πάσα πιθανότητα από την Αλγερία ή το Μαρόκο και τράβηξε το βίντεο στις επτά Ιανουαρίου:
«Στη Μόρια, στην Ελλάδα, δείτε πώς ζουν οι άνθρωποι» και συνεχίζει: «Γιατί δεν μπορούμε να φύγουμεαπό εδώ; Γιατί να ζούμε εδώ σε αυτές τις συνθήκες; Σε αυτές εδώ τις συνθήκες! Είναι αδύνατον, Θεέ μου! […] Είναι φυσιολογικό αυτό;! […] Δεν μπορούμε να ζούμε σαν στοιβαγμένα πτώματα. Είναι λογικό να ζούμε εδώ; Αφήστε μας να φύγουμε! Γιατί κρατάτε τους ανθρώπους εδώ; Ακόμη και τα σκυλιά ζουν καλύτερα! Κοιτάξτε πώς είμαστε, κοιτάξτε μας εδώ πέρα. Είναι αυτό λογικό, ε; Κερδίζετε με εμάς, κάνουν χρήματα από εμάς. Κοιτάξτε, κοιτάξτε, τι είναι λογικό εδώ μέσα;».

Αυτες οι σοκαριστικές εικόνες αναδεικνύουν πόσο απάνθρωπη είναι η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας που έχει συνυπογράψει και η ελληνική κυβέρνηση, συμφωνία που κρατά δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες εγκλωβισμένους στα νησιά του Αιγαίου, σε συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων αυτών.