Α(Ρ)ΜΑρτωλές συναντήσεις του φιλοκυβερνητικού ΕΣΑΝ

Η φιλοκυβερνητική διοίκηση του Εθνικού Συμβούλιου Ανάπτυξης Νοσηλευτικής (ΕΣΑΝ) που διορίστηκε πρόσφατα από την ηγεσία του Υπ. Υγείας φρόντισε μια από τις πρώτες συναντήσεις της (δείτε εδώ) να είναι με γνωστά συνδικαλιστικά παραμάγαζα που θέλουν να εμφανίζονται ως εκπρόσωποι του Νοσηλευτικού προσωπικού.

Η διορισμένη διοίκηση του ΕΣΑΝ, που στελεχώνεται από κεντρικά συνδικαλιστικά στελέχη του φιλοκυβερνητικού ΑΡΜΑτος με την συνάντηση επιχειρεί να βγάλει από την αφάνεια ανύπαρκτες συνδικαλιστικές οργανώσεις που χρησιμοποιήθηκαν από τις μνημονιακές δυναμεις και στο παρελθόν για τον αφοπλισμό και την διάσπαση του υγειονομικού κινήματος.

Είναι τέτοια η μετάλλαξη που έχουν υποστεί η ηγεσία του ΑΡΜΑτος που στο όνομα μιας ψευτοαντιπαράθεσης με την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ φτάνει στο σημείο να βγάζει από το ψυγείο τα συνδικαλιστικά απολιθώματα.

Όμως δυστυχώς γι’ αυτή την ηγεσία τα γραπτά μένουν. Ξεχνούν ότι τις πρώτες μέρες την διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι ίδιοι που συνυπέγραφαν την καταγγελία του Υπ. Υγείας κ. Κουρουμπλή (δείτε εδώ) γιατί συναντήθηκε με την Διοίκηση διασπαστικής Ομοσπονδίας που εμφανίζονταν ως εκπρόσωπος του Νοσηλευτικού προσωπικού.

Θα αναρωτηθεί κάποιος αν προκαλεί έκπληξη η στάση αυτή των συνδικαλιστών του ΑΡΜΑτος; Προφανώς όχι, άλλωστε φρόντισαν πρόσφατα με τα «κατορθώματά» τους στη συγκρότηση του ΕΣΑΝ και των επιτροπών του να μην αφήσουν καμία αμφιβολία για το που μπορούν να φτάσουν για να αποκτήσουν τον έλεγχο του νοσηλευτικού κλάδου.

Έτσι αφού πρώτα φρόντισαν να εγκατασταθούν με τη βοήθεια του Υπουργείου υγείας στη διοίκηση του ΕΣΑΝ προχώρησαν στην συγκρότηση επιτροπών του ΕΣΑΝ κυρίως από μέλη που είχαν φιλική σχέση με την Κυβέρνηση και το φιλοκυβερνητικό ΆΡΜΑ. Γι΄ αυτό τοποθέτησαν στις επιτροπές αυτές τον επικεφαλής του ΑΡΜΑτος στην ΠΟΕΔΗΝ, συνδικαλιστικά στελέχη του από νοσοκομεία ακόμα και συγγενικά πρόσωπα αυτών.

Μετά από όλα αυτά έχει το θράσος η ηγεσία του ΑΡΜΑτος να επιτίθεται στο ΜΕΤΑ Υγειονομικών να κατηγορεί τα στελέχη του για σκοπιμότητες χαρακτηρίζοντας τους μάλιστα ως συνοδοιπόρους της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ. Ας κοιταχτούν καλύτερα στον καθρέφτη και θα δουν το αντίγραφο του παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού που κατοικοέδρευε στους προθαλάμους του Υπ. Υγείας και στήριζε τις αντιυγειονομικές μνημονιακές πολιτικές.

Εμείς σε αυτή την κατηφόρα που έχουν πάρει όχι μόνο δεν σκοπεύουμε να τους ακολουθήσουμε, αντίθετα με όσες δυνάμεις διαθέτουμε θα αποκαλύψουμε τις ενέργειες τους και το πραγματικό τους πρόσωπο στους εργαζόμενους.

X.K.