Ζάκυνθος: Στα «κάγκελα» οι γιατροί του Νοσοκομείου για τα κλειστά χειρουργεία

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση οι γιατροί του χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου Ζακύνθου καταγγέλλουν την αδιαφορία του Υπουργείου και της 6ης ΥΠΕ για το γεγονός ότι εδώ και ένα μήνα και πλέον παραμένουν κλειστά χειρουργεία του Νοσοκομείου:

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:

Σήμερα 11/1/16 συνεδρίασε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου η Γενική Συνέλευση του Χειρουργικού       Τομέα με θέμα  το πολύ σοβαρό πρόβλημα  της αναστολής των χειρουργείων  από εδώ και  5 εβδομάδες . Μετά από  διαλογική συζήτηση , αποφασίσαμε  τα ακόλουθα :

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι επί  1 μήνα και πλέον    τα χειρουργεία του Νοσοκομείου μας παραμένουν  κλειστά  με αβέβαιο το πότε  και πώς  θα επανεκκινήσουν.

Καταγγέλλουμε   επίσης το γεγονός  ότι δεν έχει  εκδοθεί ακόμα  απόφαση της διοίκησης  ως το πού και πώς  θα χειρουργούνται τα  πολύ οξέα και επείγοντα  περιστατικά που δεν προλαβαίνουν να διακομιστούν γιατί κινδυνεύει άμεσα  η ζωή τους.

Καταγγέλλουμε  επίσης  το γεγονός   της παντελούς απουσίας των  υπευθύνων της ηγεσίας της 6ης ΥΠΕ και του  υπουργείου Υγείας ,   ενώ  θα έπρεπε με κλιμάκιο να έχει   από τη πρώτη  στιγμή  εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο μας, διευθύνοντας όλη την επιχείρηση διερεύνησης και επίλυσης του προβλήματος με τον πιο αξιόπιστο και σύντομο τρόπο.

Να σημειώσουμε επίσης , την  μέχρι  τώρα απουσία  του βουλευτή Ζακύνθου και συντοπίτη μας Υπουργού  στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος.

Θεωρούμε ότι  με  αποσπασματικές ενέργειες, με αναφορά σε ανακριβή και αβάσιμα στοιχεία  και   με διακριτή  την προσπάθεια της διασποράς των ευθυνών από τους ιθύνοντες, δεν επιλύεται το ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει

Ερωτηματικό αποτελεί το γεγονός ότι μέχρι τώρα  δεν έχουν απευθυνθεί στη κατασκευάστρια εταιρία του νοσοκομείου,  η οποία είναι η καταλληλότερη σε εμπειρία και τεχνογνωσία,   προκειμένου να μας δώσει πολύτιμη  αρωγή.

Θεωρούμε  θετικό το γεγονός της έλευση κλιμακίου της ΟΕΝΓΕ στο Νοσοκομείο μας την Δευτέρα 16/1/2017,   και την καλούμε να παρέμβει  σε  κεντρικό επίπεδο Υπουργείου Υγείας.

Επίσης θεωρούμε απαράδεκτο   το γεγονός της μη ενίσχυσης του  τοπικού ΕΚΑΒ,  με  ευθύνη του ΕΚΑΒ Πατρών  αλλά και της προϊσταμένης αρχής αρχής  του, στη κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των πολύ αυξημένων αναγκών ,  δεδομένου   ότι το σύνολο πια των προς χειρουργείο περιστατικών  διακομίζεται εκτός Ζακύνθου.   Αποτέλεσμα του παραπάνω είναι ασθενείς με κατάγματα και άλλα  προβλήματα  να  μεταφέρονται  με ιδιωτικά μέσα   η οι γιατροί  να υποχρεώνονται παρανόμως να εκτελούν χρέη  τραυματιοφορέα  ασθενοφόρου,   και ταυτόχρονα  να  απουσιάζουν από την αναγκαία υπηρεσία  τους στο νοσοκομείο.    Πρέπει επίσης να επιστραφεί άμεσα το νέο ασθενοφόρο της Ζακύνθου που παραχωρήθηκε στο νομό από την περιφέρεια Ιονίων Νήσων  και παραμένει στην Πάτρα ..

Καλούμε όλους τους πολιτικούς παράγοντες ς του Νησιού  μας ( βουλευτή, Δήμαρχο, αντιπεριφερειάρχη ) αλλά και παραγωγικούς φορείς ( ενώσεις ξενοδόχων  και επιμελητήρια)   να  παρέμβουν αποτελεσματικά για την  άμεση  και χωρίς  καμία καθυστέρηση  οριστική λύση του προβλήματος. Εκφράζοντας τη αγωνία  μας καλούμε και  ολόκληρη τη ζακυνθινή  κοινωνία  να βρίσκεται σε επαγρύπνηση  στηρίζοντας  την προσπάθειά μας  και τους αγώνες  των εργαζομένων στο νοσοκομείο.