Κινητοποιήσεις για την Υγεία σε Πάργα, Καναλάκι και Ιεράπετρα

29

Φουσκώνει το κύμα αντίδρασης στις πολιτικές εγκατάλειψης της δημόσιας υγείας σε όλες τις γωνιές της χώρας. Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σήμερα σε Πάργα και Καναλάκι ν. Πρεβέζης, ενώ δυναμικές κινητοποιήσεις διαρκείας προεξοφλούνται σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας ν. Λασιθίου.

Πορείες σήμερα σε Πάργα, Καναλάκι

Σήμερα Τετάρτη 25 Γενάρη, συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε Πάργα και Καναλάκι ενάντια στη συνεχόμενη υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Πάργας. Μάλιστα οι επαγγελματίες αποφάσισαν να κλείσουν τα καταστήματα και τα γραφεία τους το μεσημέρι, ώστε να συμμετάσχουν απρόσκοπτα οι ίδιοι και το προσωπικό τους.

Οι πορείες θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα στις δύο πόλεις και θα συναντηθούν στο μέσο της απόστασης, όπου θα προβούν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου. Αιτήματα είναι η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και η ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στο κομβικό σημείο του Μεσοποτάμου.

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις στην Ιεράπετρα

Στο νοτιοδυτικό άκρο της χώρας, ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας με θέμα το Γενικό Νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα. Συμμετείχαν επίσης πολίτες, εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων, συνδικαλιστές του χώρου της υγείας, ο μητροπολίτης κ.ά.

Κοινός τόπος των περισσότερων τοποθετήσεων ήταν ότι το νοσοκομείο βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης, παρά τις επανειλημμένες κυβερνητικές δεσμεύσεις για επίλυση των προβλημάτων του. Ως πρώτο βήμα αποφασίστηκε η συγκρότηση διευρυμένων επιτροπών, οι οποίες θα μεταβούν στο Ηράκλειο και την Αθήνα, για συνάντηση αντίστοιχα με το διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Σε περίπτωση που δεν αναληφθούν δεσμεύσεις για άμεσες λύσεις και με σαφές χρονοδιάγραμμα, η απόφαση προβλέπει δυναμικές κινητοποιήσεις διαρκείας.