Σωματείο Αττικού: «Επίσκεψη-σώου Πολάκη για να κόψει κορδέλες»

25
nos attiko

Σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας καλεί το Σωματείο Εργαζομένων του Αττικού για αύριο Τρίτη 14 Φλεβάρη, την ώρα που ο αν. υπουργός Παύλος Πολάκης θα επισκέπτεται το νοσοκομείο.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, αποτελεί πρόκληση η επίσκεψη του κ. Πολάκη για να εγκαινιάσει μία «δωρεά», την ίδια στιγμή που το νοσοκομείο καταρρέει από έλλειψη προσωπικού, κατεστραμμένο εξοπλισμό, κλειστές χειρουργικές αίθουσες και κλίνες. Τονίζεται, επίσης, πώς η φιλοσοφία των δήθεν ευεργεσιών οδηγεί σε απόσυρση του κράτους από τα καθήκοντά του και στην αμφισβήτηση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ανεπιθύμητη η κυβερνητική πολιτική και οι εκπρόσωποί της στο ΑΤΤΙΚΟ!

Είναι πρόκληση η επίσκεψη – σώου του αναπληρωτή υπουργού υγείας Π. Πολάκη την Τρίτη 14/2 στο ΑΤΤΙΚΟ. Στο νοσοκομείο των ράντζων και των εργολάβων, της τεράστιας έλλειψης προσωπικού, της υποχρηματοδότησης και της κατεστραμμένης υποδομής (από το μαγνητικό τομογράφο μέχρι τα κολονοσκόπια), των κλειστών χειρουργικών αιθουσών και κλινών ΜΕΘ, των χιλιάδων οφειλόμενων ρεπό.

Ο κ. Πολάκης δεν έρχεται για να δει τη σύγχρονη υγειονομική αθλιότητα. Την υπερεργασία του προσωπικού. Τις διαμαρτυρίες των ασθενών. Ούτε για να δώσει κάποια λύση στα χρόνια προβλήματά μας. Έρχεται για να “εγκαινιάσει” και να κόψει κορδέλες στη νεολειτουργούσα ΜΕΘ Παίδων. Να τιμήσει τους “ευεργέτες εφοπλιστές” που έδωσαν κάτι λίγα από το… υστέρημά τους για να ανοίξει η μονάδα. Ώστε να έχουν να λένε ότι μόνο με την “ιδιωτική πρωτοβουλία” και όχι με το ανίκανο και τεμπέλικο δημόσιο μπορεί να λειτουργεί το σύστημα υγείας. Όπως έγινε και με το νοσοκομείο Σαντορίνης.

Οι εργαζόμενοι του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου:
– Δεν ξεχνάμε τον εμπαιγμό και τις ψεύτικες υποσχέσεις
– Δε δίνουμε συγχωροχάρτι στην αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζεται και με αυτή την κυβέρνηση
– Δε συμβιβαζόμαστε με το μικρότερο κακό

Αν κάποιοι επέλεξαν να γίνουν διαχειριστές της εξουσίας και των επιχειρηματικών συμφερόντων, πιστοί εφαρμοστές των μνημονίων και του δημοσιονομικού σφαγείου ΕΕ-ΔΝΤ, εμείς δε θα ακολουθήσουμε. Θα επιμείνουμε στον άλλο δρόμο. Όπως κάναμε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις του Α. Γεωργιάδη και του Α. Λοβέρδου.

Για να πάρουμε πίσω τα χαμένα δικαιώματά μας. Για μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους. Για να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία. Για δημόσια και δωρεάν υγεία. Για παλλαϊκό ξεσηκωμό μέχρι να ξηλωθούν και στην υγεία και παντού όλα τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα κυβερνήσεων – ΕΕ – ΔΝΤ – επιχειρηματικών ομίλων.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/2 στη συγκέντρωση – κινητοποίηση που καλεί το σωματείο εργαζομένων ΑΤΤΙΚΟΥ, 10 π.μ. στο Αίθριο