Ριζοσπαστική Κίνηση Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας: Εκλογική διακήρυξη

32

Στις 23/02/2017 έχουμε εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Σωματείου μας, καθώς και για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εκλογές μας πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που η κοινωνία ματώνει λόγω της συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών: Η κοινωνική ασφάλιση διαλύεται, οι συντάξεις μετατρέπονται σε προνοιακά επιδόματα, οι μισθοί εξανεμίζονται με τις νέες μειώσεις και τα νέα φορολογικά βάρη, η εξαθλίωση και η φτωχοποίηση του λαού δεν «έχουν πάτο».

Η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας επιδεινώνεται. Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση συνεχίζονται κι έχουν οδηγήσει πολλές δομές σε συρρίκνωση.

Η πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, ενώ κλείνουν και δομές που έχουν απομείνει. Το αποτέλεσμα είναι οι πολίτες αναγκαστικά να προσφεύγουν στα νοσοκομεία, να υφίστανται ώρες ταλαιπωρίας και να εντατικοποιείται περαιτέρω η δουλειά μας.

Τα νοσοκομεία αδυνατούν να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες, τη στιγμή μάλιστα που αυτές είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Η χρηματοδότηση για το 2017 είναι ίδια με το 2016.

Η έλλειψη προσωπικού έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αλλά μαζί της γιγαντώνεται και η φαρσοκωμωδία με τις εξαγγελίες προσλήψεων από την κυβέρνηση. .

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Νοσοκομείο μας δεν αποτελεί εξαίρεση

Το προσωπικό εργάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες, πρώτα και κύρια λόγω των ελλείψεων, παρ’ όλα αυτά οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και εξακολουθούν με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες έχοντας ως κέντρο της προσοχής τους τον άνθρωπο.

Το Σωματείο μας

Σήμερα, που ανάμεσά μας κυριαρχεί η απογοήτευση και η ηττοπάθεια εξ` αιτίας της αθέτησης των υποσχέσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της προσχώρησής της στο μνημονιακό στρατόπεδο.

Σήμερα, που οι μνημονιακές συνδικαλιστικές παρατάξεις του σημερινού αλλά και του χθεσινού κυβερνητικού συνδικαλισμού, προσπαθούν να μας πείσουν ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος» πέρα από τα μνημόνια.

Σήμερα που όλοι αυτοί επιχειρούν να μετατρέψουν την απογοήτευση και την οργή μας σε παραίτηση και αποδοχή της μνημονιακής τους βαρβαρότητας.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε ένα Σωματείο ικανό να εμπνέει τους εργαζόμενους, να αναδεικνύει και όχι να «κουκουλώνει» τα προβλήματά μας.

Χρειαζόμαστε ένα Σωματείο δίπλα και αλληλέγγυο με κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα, ένα Σωματείο που να «χωράει» όλους και όλες εμάς, ένα Σωματείο ικανό να μετατρέψει την οργή μας σε δράση και νικηφόρο Αγώνα.

Η Ριζοσπαστική Κίνηση Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας, καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην υγεία αλλά και το λαό της Κέρκυρας να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε:

  • Επαρκή Χρηματοδότηση του Νοσοκομείου και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Δημόσια-δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
  • Να μην κλείσει καμιά μονάδα υγείας, καμία κλινική, κανένα κέντρο υγείας.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
  • Αύξηση της αποζημίωσης των αμοιβών για νυχτερινά – αργίες – υπερωρίες.
  • Όχι στη νομιμοποίηση – διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στα Νοσοκομεία (μπλοκάκια, κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ, συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε καθαριότητα, σίτιση, κλπ).
  • Επανασύσταση των καταργημένων οργανικών θέσεων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις θέσεις.
  • Σταδιακή αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών. • Επαναφορά των δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Λεφτά για την Υγεία και όχι για τους δανειστές

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Όχι στην κατάρρευση της δημόσιας Υγείας

Όχι στην εργασιακή μας εξουθένωση

 

Ψηφίζουμε – στηρίζουμε Για Σωματείο, ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ

Ριζοσπαστική Κίνηση Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας

Υποψήφιοι

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ  (ΙΑΤΡΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ)

ΜΙΑΡΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ    (ΙΑΤΡΟΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ)

ΝΤΟΥΤΤΟ – ΣΑΜΟΙΛΗ ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ ( ΒΙΟΛΟΓΟΣ)

ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ( ΙΑΤΡΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ )

 

ΑΔΕΔΥ

ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ  (ΙΑΤΡΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ)

ΜΙΑΡΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ    (ΙΑΤΡΟΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ)

ΝΤΟΥΤΤΟ – ΣΑΜΟΙΛΗ ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ ( ΒΙΟΛΟΓΟΣ)

ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ( ΙΑΤΡΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ )

 

ΠΟΕΔΗΝ

ΝΤΟΥΤΤΟ – ΣΑΜΟΙΛΗ ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ ( ΒΙΟΛΟΓΟΣ)