Μεταξύ πρώτης και δεύτερης σκέψης

32

του Χαράλαμπου Μαλλιάκα

Χτες ζήτησε να δει το ΔΣ του συλλόγου μας ο βουλευτής του ΣΎΡΙΖΑ ο Γιώργος Πάλλης και να ενημερωθεί για τα διάφορα που αφορούν την Δημοσιά Υγεία και το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Η πρώτη μου σκέψη ήταν να μην πάω θεωρώντας ότι και αν του πούμε τίποτα δεν θα γίνει αφού τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι τοκογλύφοι Ευρωπαίοι δανειστές και οτιδήποτε να γυρεψουμε όπως πχ αύξηση της αποζημίωσης των νυχτερινών και των αργιών δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα αφού έχει δημοσιονομικό κόστος. Δηλαδή ο ρόλος είναι μόνο να ψηφίζει ότι του λένε οι δανειστές.
Αλλά σαν δεύτερη σκέψη είπα μέσα μου κάτσε να δω τι σκέφτεται και τι λέει τώρα όντας βουλευτής (η “αριστερά” στην εξουσία) ένας πρώην σύντροφος που μαζί κάναμε αγώνα για να φέρουμε την ελπίδα στον τόπο μας…. τότε που τα μνημόνια ήταν κακό πράγμα και η πολίτικη τους καταστροφική για τον τόπο…
Δεν έχει σημασία το τι κουβεντιάσαμε.. άλλωστε θα βγει ανακοινωθέν.
Θα σας πω την τελευταία ερώτηση που απευθύνθηκε σε μένα απ άλλον έναν πρώην σύντροφο που ήταν στο επιτελείο.
Αν δηλαδή Η υγεία που παρέχεται είναι καλύτερη τώρα.
Η απάντηση ήταν αυθόρμητη… είναι καλύτερα! τώρα γιατί αυθόρμητα η σκέψη μου σύγκρινε την περίοδο του της Δεξιάς του Σαμαρά τότε που απειλούσαν τους ανασφάλιστους που είχαν την κακή τύχη να πάθουν σκωληκοειδητη και να εγχειριστούν ότι αν δεν πληρώσουν θα στείλουν το χρέος στο Δημόσιο Ταμείο… τότε που έκλεισαν την Παμακαριστο και το Φλέμιγκ και έβγαλαν και συνάδελφους μας σε αργία…
Αλλά.. κάτσε ρε σύντροφε τι μας τσαμπουνάς εγώ πήγαινα σε γιατρούς ιδιώτες με το βιβλιάριο μου, είχα παροχές σε νάρθηκες, ζώνες, γυαλιά,  εισιτήρια για μεταφορά στην Αθηνά κλπ.

Τώρα τίποτα.

Τώρα σε δεύτερη σκέψη μπορώ να πω ότι δεν είναι καλύτερα, μπορεί οι ανασφάλιστοι να αποκτήσαν περίθαλψη και φάρμακα αλλά χωρίς να αυξηθεί το κονδύλι για την υγεία,  ούτε ένα ευρώ δεν δόθηκε παραπάνω.

Δηλαδή τι έγινε, απλώς μοιράσατε την φτώχεια στον τομέα της υγείας και μας κάνατε όλους υγειονομικά φτωχούς….