ΜΕΤΑ Υγειονομικών: Κάλεσμα στην συγκέντρωση των εργολαβικών την Πέμπτη στο Υπ. Υγείας

30

Όχι στις απολύσεις εργαζομένων στις εργολαβίες από τα Νοσοκομεία

Συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου – ΤΩΡΑ

Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία

Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, την Πέμπτη, 23/2 ώρα 1 μ.μ.

Η Κυβέρνηση ακολουθώντας τα βήματα των προηγούμενων μνημονιακών Κυβερνήσεων, οδηγεί στον καιάδα της ανεργίας τους εργολαβικούς εργαζόμενους στις υπηρεσίες σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης των Νοσοκομείων με την μοριοδότηση που εφαρμόζει στις νέες συμβάσεις εργασίας.

Αντί να βάλει τέλος στα σκλαβοπάζαρα των εργολάβων στα Νοσοκομεία και να κάνει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για υπογραφή συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου με τους εργολαβικούς εργαζόμενους

Αντί να συστήσει οργανικές θέσεις για τις υποστηρικτικές υπηρεσίες των Νοσοκομείων ώστε να καλύπτονται πλήρως οι αυξημένες ανάγκες και να τις καλύψει με μόνιμο προσωπικό

επιλέγει, με τον τρόπο που φτιάχνει τις νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας, την απόλυση χιλιάδων εργολαβικών, την ανακύκλωση της ανεργίας μέσω των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τη διαιώνιση της ομηρίας και των ανέργων και των ελαστικά εργαζομένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πού θα έδιωχνε τους εργολάβους από τα Νοσοκομεία και θα δικαίωνε τον αγώνα που έκαναν τα «κόκκινα γάντια» και οι «κούνεβες» εξασφαλίζοντας τη δουλειά και τα δικαιώματά τους, σήμερα ως Κυβέρνηση αθετεί αυτές τις υποσχέσεις και πετά στους δρόμους χιλιάδες εργολαβικούς εργαζόμενους με την μοριοδότηση που έχει προβλέψει για τις νέες συμβάσεις εργασίας.

Ταυτόχρονα επιχειρεί την επιστροφή των εργολάβων «από την πίσω πόρτα» με το «τυράκι» ότι μετά το τέλος των ατομικών συμβάσεων θα προχωρήσει σε νέες εργολαβίες και στους διαγωνισμούς θα μπορούν να πάρουν μέρος και επιχειρήσεις που θα συστήσουν οι εργαζόμενοι (ΚΟΙΝΣΕΠ)!

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών καλεί τους όλους τους εργαζόμενους και πρώτα από όλα τους εργαζόμενους στις εργολαβικές εταιρείες μαζί με τα Σωματεία στα Νοσοκομεία, να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για να μην περάσουν οι απολύσεις. Να διεκδικήσουμε υπογραφή – τώρα – συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου στην φύλαξη, την καθαριότητα την εστίαση.

Να απαιτήσουμε να περάσουν στο δημόσιο αυτές οι υπηρεσίες, με την επανασύσταση των οργανικών θέσεων και την κάλυψη τους με εργαζόμενους που θα έχουν σταθερή εργασία και πλήρη δικαιώματα.

Όλοι στην συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας Πέμπτη, 23/2 ώρα 1 μ.μ

Το Αρχείο σε doc