Πέμπτη 2 Μαρτίου: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αριστοτέλους

Με αγωνιστικό κλοιό του Υπουργείου απαντά το κίνημα της δημόσιας υγείας, αύριο Πέμπτη 2/3, στην εργασιακή ανασφάλεια, την περιστολή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την απαξίωση του ΕΣΥ.

Την αρχή κάνουν οι «εργολαβικοί» εργαζόμενοι των υπηρεσιών καθαριότητας, ασφάλειας και σίτισης, οι οποίοι στις 12:00 πραγματοποιούν το τρίτο αγωνιστικό ραντεβού τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Η κινητοποίηση στηρίζεται από την ΠΟΕΔΗΝ και πλήθος πρωτοβάθμιων σωματείων.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το ΜΕΤΑ Υγειονομικών (ΕΔΩ), καλώντας τα σωματεία των νοσοκομείων να αγκαλιάσουν το κίνημα που γιγαντώνεται, ενάντια στη διαιώνιση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την παράδοση υπηρεσιών στους ιδιώτες με άμεσο (εργολάβοι) ή έμμεσο τρόπο (ΚΟΙΝΣΕΠ).

Μισή ώρα μετά, στη 1 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο θα συγκεντρωθούν επίσης οι νοσοκομειακοί γιατροί στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΟΕΝΓΕ, με κεντρικά αιτήματα την κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Την κινητοποίηση στηρίζει επίσης ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και καλεί σε συμμετοχή όλα τα μέλη του, είτε εργάζονται στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.