Αφαιρούν και το λιγοστό προσωπικό από το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης

72

Τις απαράδεκτες αποφάσεις που εκδίδει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας με τις οποίες σωρεία εργαζομένων μετακινείται από το Κέντρο μέσω αποσπάσεων και μετατάξεων καταγγέλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης.

Στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος καταγγέλει ότι τον τελευταίο χρόνο 21 άτομα έχουν φύγει από το ΕΚΑ με αποσπάσεις και μετατάξεις που δρομολόγησε το Υπ. Υγείας και η Α’ ΥΠΕ. Στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος επισημαίνει ότι ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 15% του υπηρετούντος προσωπικού.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑ είχαν προχωρήσει σε κινητοποίηση ζητώντας να στελεχωθεί το κέντρο με προσωπικό, χρηματοδότηση και διορισμό διοίκησης αφού παραμένει ακέφαλο εδώ και ένα χρόνο.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

Όχι στην αποδυνάμωση του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης

του μοναδικού δημόσιου κέντρου αποκατάστασης

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας που με αποφάσεις της που αφορούν μετακινήσεις προσωπικού αποδυναμώνει και  αποδιοργανώνει το μοναδικό δημόσιο κέντρο αποκατάστασης.

Τελευταίο παράδειγμα αυτής της απαράδεκτης τακτικής είναι η μετακίνηση σε γραφείο στελέχους της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας υπαλλήλου που προσλήφθηκε πριν 5 μήνες στο ΕΚΑ και υπηρετούσε στην Οικονομική υπηρεσία. Προφανώς το Υπ. Υγείας αδιαφορεί για τα νέα προβλήματα που δημιουργεί στη λειτουργία του ΕΚΑ και της οικονομικής του υπηρεσίας.

Πρέπει εδώ να επισημάνουμε επίσης ότι η μετακίνηση αυτή είναι παράνομη αφού η συγκεκριμένη υπάλληλος είναι δόκιμη και δεν επιτρέπεται να μετακινηθεί αν δεν παρέλθει διετία. Επιπλέον πραγματοποιήθηκε αυθαίρετα αφού η πολιτική ηγεσία δεν «έκανε τον κόπο» να εκδώσει έστω και τυπικά απόφαση μετακίνησης.

Προφανώς η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας εγκαινιάζει μια νέα τακτική για τις απαράδεκτες και αυθαίρετες μετακινήσεις του «αποφασίζουμε και μετακινούμε, χωρίς αποφάσεις, στα κρυφά».

Η μετακίνηση αυτή ξεχείλισε το ποτήρι αφού με αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας και της διοίκησης της Α΄ ΥΠΕ 21 εργαζόμενοι του ΕΚΑ απαραίτητοι για τη λειτουργία του, έχουν μετακινηθεί με αποσπάσεις και μετατάξεις από το 2016 έως σήμερα. Ο αριθμός αυτός ξεπερνά το 15% του υπηρετούντος προσωπικού του ΕΚΑ!!!

Αν λοιπόν όλα αυτά τα συνδυάσουμε με την απουσία διορισμού διοίκησης του ΕΚΑ εδώ και ένα χρόνο, την συνεχή συρρίκνωση της χρηματοδότησης και τα τεράστια λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο, αντιλαμβανόμαστε ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας να «επανέλθει στην τάξη» και να «επιστρέψει» στο ΕΚΑ τόσο την συγκεκριμένη υπάλληλο όσο και όσους αυθαίρετα έχει μετακινήσει αποδυναμώνοντας το μοναδικό δημόσιο κέντρο αποκατάστασης.