Πρέβεζα: Απειλή λουκέτου για την Παθολογική του ΓΝ, κινητοποιήσεις για τα Κέντρα Υγείας σε Πάργα

31

Ορατός είναι ο κίνδυνος αναστολής λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, με πηγές από την πόλη να περιγράφουν το γεγονός ως σχεδόν αναπόφευκτο.

Η ήδη υποστελεχωμένη κλινική αδυνατεί να λειτουργήσει λόγω έκτακτης αδείας του διευθυντή της, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Προς το παρόν τα σχετικά περιστατικά διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ οι εισηγήσεις συγκλίνουν στην παγίωση αυτού του καθεστώτος, μέχρι να βρεθεί ο απαραίτητος αριθμός γιατρών που απαιτείται για την ασφαλή λειτουργία της κλινικής.

Ως ygeionomikoi.gr δε χρειάζεται να επαναλάβουμε τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνώντων που έχουν εγκαταλείψει το δημόσιο σύστημα υγείας να λειτουργεί στα όρια, βασιζόμενο μονάχα στο φιλότιμο και την υπερεργασία του προσωπικού. Γεννώνται όμως δύο εύλογα ερωτήματα:

* Πώς θα λειτουργήσει ένα νοσοκομείο χωρίς μία από τις σημαντικότερες (αν όχι τη σημαντικότερη) κλινική του;
* Ποια είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Λευκάδας που ως «όμορο» καλείται σήμερα να απορροφήσει μέρος των περιστατικών και για το οποίο, πριν από λίγες ημέρες, ο νέος γ.γ. του Υπουργείου αναρωτιόταν εάν έχει νόημα η συνέχιση λειτουργίας του;

Ξανά στους δρόμους οι Παργινοί

Ενώ αυτά συμβαίνουν στην πρωτεύουσα του νομού, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τα Κέντρα Υγείας της Πάργας και του Καναλακίου (παλαιότερο ρεπορτάζ εδώ) με μεγάλη συγκέντρωση την Τετάρτη 15 Μαρτίου, ώρα 2 το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό στο ύψος του Μεσοποτάμου.

Όπως αναφέρει η Κίνηση Πολιτών για τα ΚΥ, διεκδικώντας την καθημερινή- πλήρη λειτουργία των Κέντρων Υγείας του Δήμου Πάργας, καθώς και τη στελέχωση του ΕΚΑΒ, και εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στην απεργία των εργαζομένων στα νοσοκομεία, αποφασίσαμε να δώσουμε δυναμικές απαντήσεις σε όποια μεθόδευση γίνεται και αποσκοπεί στην υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στην περιοχή μας αλλά και γενικότερα στη χώρα.