Ενημέρωση από τη συνάντηση διοικητικών υπαλλήλων του Αμαλία Φλέμιγκ

49
nos amalia fleming

Από το blog του Σωματείου Εργαζομένων:

Στο Νοσοκομείο μας, όπως και σε αρκετά άλλα, υπάρχει η ιδιαιτερότητα της κάλυψης βαρδιών από όλους τους διοικητικούς υπάλληλους του Γραφείου Κινήσεως στις ημέρες εφημερίας. Αυτή η «ιδιαιτερότητα», πρακτικά, για τους λιγοστούς υπαλλήλους σημαίνει επιπλέον καθήκοντα από τα «κανονικά» τους. Επιφέρει συνήθως αδυναμία να παρθούν κανονικές άδειες, συχνότατα επιβάλλει διπλοβάρδιες, συνεχή πίεση και εξουθένωση. Παράλληλα δεν πληρώνονται κανονικά, αφού πολλές φορές οι υπάλληλοι πληρώνονται με υποχρεωτικά ρεπό που δεν μπορούν να πάρουν!
Η συνάντηση των διοικητικών υπαλλήλων που πραγματοποιήθηκε σήμερα (σσ: 12/4), έγινε με αφορμή την εξαίρεση συναδέλφου από τις υποχρεωτικές αυτές βάρδιες «λόγω φόρτου εργασίας». Η εμπειρία δείχνει πως τέτοιες ενέργειες είναι η αρχή πολλαπλών, παρόμοιων εξαιρέσεων που θα δημιουργήσουν σοβαρότερο πρόβλημα στους συναδέλφους χωρίς να λύσουν τα προβλήματα του φόρτου εργασίας, καθώς -έτσι κι αλλιώς- οι υπάλληλοι δε φτάνουν!
Στη συζήτηση που έγινε, ακούστηκαν όλες οι απόψεις  και διαπιστώθηκε από όλους πως, για μια ακόμα φορά, η Διοίκηση του Νοσοκομείου θέλει να αντιμετωπίσει την έλλειψη προσωπικού στην πλάτη όσων απόμειναν να εργάζονται. Όποια διευθέτηση λοιπόν και αν επιχειρηθεί, αν δε συνοδευτεί με ενίσχυση σε προσωπικό, το μοναδικό αποτέλεσμα θα είναι ακόμα περισσότερη εντατικοποίηση προκειμένου να «βγει η δουλειά».
Ό,τι δηλαδή είναι αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης, φορτώνεται ως επιπλέον βάρος στους εργαζόμενους. Αυτό συνέβη και τώρα! Ως λύση για να αντιμετωπιστεί το απόλυτα υπαρκτό πρόβλημα του μεγάλου φόρτου δουλειάς του Τμήματος Προσωπικού, η Διεύθυνση επέλεξε την εξαίρεση υπαλλήλου από τις βάρδιες, φορτώνοντας έτσι επιπλέον δουλειά σ’ όλους τους υπόλοιπους διοικητικούς υπαλλήλους. Ανακύκλωσε δηλαδή το πρόβλημα, αντί να το λύσει απαιτώντας από τη Διοίκηση ενίσχυση σε προσωπικό και οπωσδήποτε την επιστροφή των υπαλλήλων του Αμαλία Φλέμιγκ στην οργανική τους θέση (θυμίζουμε πως μια σειρά συναδέλφων, με απόφαση της Διοίκησης, αυθαίρετα και με αυταρχικό τρόπο διατάχθηκαν να δουλεύουν εκτός του Νοσοκομείου).
Γι’ αυτό ξεχείλισε και η οργή των εργαζομένων που, τόσα χρόνια τώρα, βάζουν πλάτη και δουλεύουν απλήρωτοι υπερωρίες «για να βγει η δουλειά»! Αυτό που τονίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία, ήταν πως η ευθύνη για το πώς θα βγει η δουλειά με λειψούς υπαλλήλους ανήκει στη Διοίκηση και δεν χρωστάνε τίποτα οι εργαζόμενοι, ούτε αντέχουν, να την πληρώσουν για άλλη μια φορά.
  • Για τα παραπάνω και τις αντίστοιχες αποφάσεις που πήραμε, ενημερώσαμε τη Διεύθυνση και απαιτήσαμε να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη εξαιρέσεων από τις βάρδιες για οποιοδήποτε λόγο.
  • Ταυτόχρονα, ανανεώθηκε παλιότερη απόφαση του Σωματείου που απαιτούσε τη συμμετοχή όλων -συμπεριλαμβανομένων των προϊσταμένων- στις βάρδιες, αφού δεν υπάρχει ούτε πρακτικός και οπωσδήποτε ούτε ηθικός λόγος εξαίρεσης από μια υποχρέωση που μοιράζεται σε όλους.
  • Απαιτούμε άμεσα την ενίσχυση σε προσωπικό και την επιστροφή όσων, είτε με αυθαίρετο τρόπο είτε με ρουσφέτι, έφυγαν από το Φλέμιγκ ενώ κατέχουν οργανική θέση σ’ αυτό.

Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι θα καθορίσουν με αγωνιστικό τρόπο τη στάση τους και θα διεκδικήσουν το δίκιο τους.

ΠΗΓΗ: flemig-hospital.blogspot.gr