Ζητούν δήλωση… μαζοχισμού από γιατρούς για να τους πληρώσουν

33

Ανακοίνωση του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή:

Τη Μεγάλη Τετάρτη 12/4/17, οι γιατροί του Nοσοκομείου Λαμίας ενημερώθηκαν πως η πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έχει στην ευθύνη της το νοσοκομείο, θυμήθηκε απότομα μια παλιά -από δεκαετίας- οδηγία του ΕΣ και απαιτεί ατομικές υπεύθυνες δηλώσεις από όλους τους γιατρούς πως υπερεφημερεύουν… με δική τους πρωτοβουλία! Αυτό μάλιστα το απαιτεί εκβιαστικά για να εγκρίνει την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του 1ου τριμήνου 2017.

Υπενθυμίζουμε πως ακριβώς το ίδιο είχε γίνει πανελλαδικά πριν λίγα χρόνια και είχε αποκρουστεί με επιτυχία από το νοσοκομειακό κίνημα.  Αποτελεί μέγιστο θράσος, το ίδιο κράτος που έχει αφήσει τα νοσοκομεία υποστελεχωμένα, να απαιτεί από τους γιατρούς να αναλαμβάνουν ατομικά την ευθύνη για οποιοδήποτε ιατρικό λάθος ενδεχομένως προκύψει λόγω υπερκόπωσής τους. Αποτελεί μέγιστο θράσος, το ίδιο κράτος που αναγκάζει και «εντέλλει» τους γιατρούς να υπερεφημερεύουν, όταν πρέπει να πληρώσει τα δεδουλευμένα να εκβιάζει απαιτώντας ατομική δήλωση πως η υπερεφημέρευση είναι… μαζοχισμός των ίδιων των γιατρών.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της διοίκησης του νοσοκομείου, της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας. Το να κρύβονται πίσω από την συγκεκριμένη πάρεδρο, θα είναι υπεκφυγή και ανάληψη της πολιτικής ευθύνης γι’ αυτό το αίσχος.