ΚΕΕΛΠΝΟ: 4,3 εκατομμύρια σε 14 μήνες για εργολαβία security!

61

Σε νέες αποκαλύψεις για την απευθείας ανάθεση της ασφάλειας του ΚΕΕΛΠΝΟ σε εταιρεία φύλαξης, μετά και τη δήλωση Πολάκη στη Βουλή ότι αυτή αποζημιώθηκε με «μόλις» 700.000 για την περίοδο 2016-17, προχωρά το σωματείο εργαζομένων του φορέα.

Όπως αναφέρει το ΣΕΚΕΕΛ, ο εργολάβος έλαβε το 2016 το ποσό των 3,585 εκατομμυρίων ευρώ. Για το 2017 έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό 2,095 εκατομμύρια, από το οποία έχει ήδη διατεθεί το 1/3 (700.000 ευρώ) στον ίδιο εργολάβο εντός του πρώτου διμήνου. Οι δαπάνες αυτές έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια και δεν επιδέχονται διάψευση. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία παρέχει τις υπηρεσίες της χωρίς διαγωνισμό και χωρίς να έχει υπογραφεί σύμβαση!

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι ο ρόλος της συγκεκριμένης εταιρείας έχει αποτελέσει εδώ και παρά πολλούς μήνες (από τον Οκτώβριο 2016 και με έγγραφα αιτήματα προς τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Θ.Ρόζενμπεργκ, χωρίς ωστόσο καμιά απάντηση από τον ίδιο) αντικείμενο διερεύνησης από το Σωματείο, περί ελέγχου της νομιμότητας της υπέρογκης αποζημίωσης της, καθώς και σε συνδυασμό με τις ίδιες τις πράξεις της εντός του συνόλου των χώρων του Οργανισμού.

Το ΣΕΚΕΕΛ ερωτά, επίσης, τον κ. Ρόζενμπεργκ, για ποιο λόγο επιμένει στη συγκεκριμένη εργολαβία και δεν εφαρμόζει τουλάχιστον την εκφωνημένη κυβερνητική πολιτική για εκδίωξη των εργολάβων και κατάρτιση ατομικών συμβάσεων, όπως έπραξε στον τομέα του καθαρισμού.