Νεροκουβαλητής της Κυβέρνησης και του Πολάκη η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ

28

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, παρά την ανούσια αντικυβερνητική ρητορεία της, είναι πλήρως ταυτισμένη ιδεολογικά και πολιτικά με το νεοφιλελεύθερο-μνημονιακό μπλόκ. Ως ΜΕΤΑ Υγειονομικών, έχουμε επισημάνει επανειλημμένα ότι η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας αρκείται σε επικοινωνιακού τύπου αντιπαράθεση με τη σημερινή κυβέρνηση, χωρίς όμως να αναδεικνύει τις πραγματικές αιτίες της κατάστασης στη δημόσια υγεία, που δεν είναι άλλες από την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων- μνημονιακών πολιτικών.

Αν αυτό μάλιστα συνδυαστεί με τα συνεχή “ παραπατήματα” εξαιτίας ‘’ατυχών’’ δηλώσεων, πρωτοβουλιών και κακόγουστων “δράσεων”, είναι προφανές ότι παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες στη μνημονιακή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Όλα αυτά γίνονται “βούτυρο στο ψωμί” της Κυβέρνησης και του Πολάκη για να περάσει η επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα και σε ότι αντιστέκεται στην μνημονιακή της πολιτική. Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ έχει μετατραπεί με τα λόγια και τα έργα της στον νεροκουβαλητή του Πολάκη και της Κυβέρνησης.

Αν πραγματικά ήθελε να έρθει σε σύγκρουση με την κυβέρνηση και την πολιτική που υλοποιείται στην υγεία, οι στόχοι πάλης θα έπρεπε να είναι η ρήξη με αυτές τις πολιτικές και η ανατροπή των μνημονίων. Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ όμως, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να έχει τέτοιο προσανατολισμό για τον απλούστατο λόγο ότι έχει στηρίξει και στηρίζει τα κόμματα που εφάρμοσαν νεοφιλελεύθερες πολιτικές και υπέγραψαν μνημόνια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας ακόμα αστοχίας(;) είναι το δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ (27/4/2017) σχετικά με τα χειρουργεία της Ζακύνθου, στο οποίο αναφέρει ότι  «οι χειρισμοί και οι πρακτικές της κυβέρνησης θυμίζουν καθεστώς Βενεζουέλας».

Να υπενθυμίσουμε ότι η ρητορεία αυτή επιλέγεται στη σημερινή συγκυρία από το παλιό μνημονιακό μπλόκ (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ κ.τ.λ.) και δεν επιλέγεται καθόλου τυχαία. Οι κ. Γεωργιάδης, Λοβέρδος, Πάγκαλος και διάφοροι άλλοι νεόκοποι «μένουμε Ευρώπη», δεν παραλείπουν σε κάθε ευκαιρία να εκτοξεύουν το μένος τους κατά όσων σηκώνουν ανάστημα – με όσα προβλήματα έχει αυτός ο αγώνας – στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό που θεωρεί τις χώρες τις λατινικής Αμερικής ως αποικίες του.

Η ταύτιση με τους πιό ακραίους κύκλους του νεοφιλελευθερισμού, τα επικοινωνιακά-αντικυβερνητικά πυροτεχνήματα και οι κοκορομαχίες Πολάκη- ΠΟΕΔΗΝ, απαξιώνουν ακόμα περισσότερο το συνδικάτο στα μάτια των εργαζομένων.

Σήμερα, που η νεοφιλελεύθερη-μνημονιακή βαρβαρότητα εφαρμόζεται και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χρειαζόμαστε μια ΠΟΕΔΗΝ που θα είναι πραγματικά απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές, ανεξάρτητα από το ποιός τις εφαρμόζει.

Χρειαζόμαστε μια ΠΟΕΔΗΝ που θα αναδεικνύει τις πραγματικές αιτίες για την κατάσταση στη δημόσια υγεία. Μια ΠΟΕΔΗΝ που θα έχει αγωνιστικό πλαίσιο και προσανατολισμό ρήξης με το νεοφιλελευθερισμό, τα μνημόνια, τη ευρωζώνη, την Ε.Ε.

Μια ΠΟΕΔΗΝ που θα μπορεί να εμπνέει και να οργανώνει τους εργαζόμενους για μεγάλες μάχες ενάντια σε όλο το μνημονιακό κατεστημένο (παλιό, νέο και εκκολαπτόμενο).

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε παλιό και νέο κυβερνητικό-μνημονιακό συνδικαλισμό και να στηρίξουν ενωτικά – αγωνιστικά ψηφοδέλτια ώστε να ανατραπούν οι συσχετισμοί στο επερχόμενο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ.