Κουΐζ: Ποιος αξονικός τομογράφος λειτουργεί με πετρέλαιο;

34

Ένα απίστευτο παραλειπόμενο «έβγαλε» η χτεσινή συνέντευξη τύπου του αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Θωμά Σωτρίλλη: Ο αξονικός τομογράφος του Γενικού Νοσοκομείου Κω λειτουργεί με… ντίζελ, καθώς δεν είναι συνδεδεμένος με το δίκτυο ηλεκτρισμού, η δε 2η ΔΥΠΕ (Πειραιώς & Αιγαίου) αρνείται να προβεί σε σύμβαση με τη ΔΕΗ για την ηλεκτροδότησή του! Αυτό έχει ως συνέπεια, το νοσοκομείο να μένει χωρίς αξονικό όταν τελειώνει το πετρέλαιο, πέρα φυσικά από το οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος.

Μεταφέρουμε αυτούσια τη σχετική αναφορά του αντιπεριφερειάρχη, όπως την κατέγραψε το ρεπορτάζ της δωδεκανησιακής εφημερίδας Ροδιακή (τα συμπεράσματα δικά σας):

«Εδώ και ένα χρόνο, στο περιφερειακό συμβούλιο περάσαμε μία απόφαση να καλύψουμε τα έξοδα της σύνδεσης του αξονικού τομογράφου της Κω με το δίκτυο της ΔΕΗ. Γραφειοκρατικά και μόνο θέματα καθυστερούν αυτή τη σύνδεση, με αποτέλεσμα ο αξονικός να παίρνει ρεύμα από μία ντηζελομηχανή, η οποία πέρα από τους ρύπους και το θόρυβο που προκαλεί, μένει λόγω καυσίμων.

Ξεκινήσαμε την προσπάθεια, εφόσον έχουμε το κονδύλι των 40.000 ευρώ, να βρούμε έναν τρόπο να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία για να σταματήσει η μηχανή. Για να λυθεί το πρόβλημα, πρέπει να γίνει σύμβαση με τη ΔΕΗ, αλλά η ΔΥΠΕ δεν κάνει τη σύμβαση. Θέλει να κάνουμε εμείς τη σύμβαση με τη ΔΕΗ, να πληρώσουμε, και εκείνη να μείνει απ’ έξω. Αυτό που προωθεί ο εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας, είναι να κάνει τη σύμβαση το ίδιο το νοσοκομείο, να υπογράψει το νοσοκομείο και να πληρώσουμε εμείς.

Όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε να λύσουμε το πρόβλημα, υπάρχουν φωνές απελπισίας από το νοσοκομείο της Κω, καθώς πολλές φορές η ντηζελομηχανή δε λειτουργεί, ενώ η ΔΕΗ θα μπορούσε να τροφοδοτεί αδιάλειπτα αυτό το μηχάνημα»

Προηγούμενο άρθροΚυβέρνηση – τρόικα βάζουν το ανθυγιεινό επίδομα στον Προκρούστη από τον Ιούνη
Επόμενο άρθροΨέματα από τα λιβανιστήρια της κυβέρνησης σε βάρος του ΜΕΤΑ Υγειονομικών