Βαριές καταγγελίες για ασθενείς που πεθαίνουν λόγω της κλειστής Παθολογικής στην Ιεράπετρα

Μια «περίεργη» απομάκρυνση μιας γιατρού από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας γίνεται αφορμή για να αναδειχθούν για ακόμα μια φορά τα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν στο Νοσοκομείο, ενώ η κόντρα Διοίκησης και προσωπικού είναι συνεχής.
Πρόκειται για μια γενική γιατρό η οποία υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια στο Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας και πλέον έφυγε από το Νοσοκομείο με πιθανό προορισμό το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Όπως λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Τσικαλουδάκης στο Ράδιο Λασίθι, για την συγκεκριμένη ιατρό είχε δημιουργηθεί ένα εσωτερικό θέμα με άλλο εργαζόμενο για την συμπεριφορά της και ο Σύλλογος είχε προτείνει να μετακινηθεί σε άλλο πόστο, ενώ η ίδια είχε δηλώσει ότι ήθελε να μείνει στην Ιεράπετρα. Τελικά μετά από πρόταση της Διοίκησης του Νοσοκομείου αποφασίστηκε να φύγει από το Νοσοκομείο με τη δικαιολογία ότι δεν υπήρχαν λεφτά για να πληρωθούν οι εφημερίες της. Όπως λέει ο κ. Τσικαλουδάκης, η ίδια είχε δεχθεί να μην κάνει καμία εφημερία εφόσον δεν υπήρχαν λεφτά, ενώ τονίζει πως περικοπές στις εφημερίες έχουν ξανασυμβεί, όμως το να «εκδιωχθεί» με τέτοιο τρόπο ένας γιατρός από το Νοσοκομείο δεν έχει γίνει ποτέ.

Από την πλευρά της Διοίκησης, η κ. Σπινθούρη ανέφερε πως η συγκεκριμένη γιατρός ανήκει στο Κέντρο Υγείας της Αγίας Βαρβάρας και πως τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται με τρίμηνες μετακινήσεις στην Ιεράπετραμε ευθύνη της 7ης ΥΠΕ Κρήτη. Τώρα όμως λόγω την ενίσχυσης του Νοσοκομείο με άλλες ιατρικές ειδικότητες κρίθηκε πως δεν χρειάζεται η συγκεκριμένη γενική ιατρός και για αυτό αποφασίστηκε να φύγει. Η ίδια ανέφερε πως δεν είναι γνωστό ακόμα που θα πάει και αυτό θα το αποφασίσει η ΥΠΕ.

Τα χρήματα και οι περικοπές των εφημεριών στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, έφεραν μια έντονη αντιπαράθεση της Διοικήτριας και του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων, με τον κ. Τσικαλουδάκη να κάνει λόγο για επικίνδυνη κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών, τονίζοντας πως υπάρχουν στοιχεία για θανάτους ασθενών από τις συνεχείς μεταγωγές σε άλλα Νοσοκομεία. Όπως είπε, παρόμοια στοιχεία υπήρχαν και παλαιότερα τα οποία δεν ήθελε κανείς να τα προβάλλει, όμως πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

«Ο κόσμος πεθαίνει από τις συνεχείς μεταγωγές στα άλλα Νοσοκομεία. Η ταλαιπωρία για ένα ασθενή είναι τεράστια, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους. Υπάρχουν στοιχεία για αυτά, τα είχαμε και τα προηγούμενα χρόνια όμως δεν θέλαμε να τα προβάλλουμε μα πλέον δεν πάει άλλο. Ας πάει όποιες θέλει να κοιτάξει τα επίσημα στοιχεία με τις αιτίες θανάτου να δει πόσοι πέθαναν και πως. Κόπηκαν 80.000 ευρώ από τις εφημερίες κάτι που δεν έχει γίνει πουθενά, ο γιατρός στην Παθολογική δεν αντέχει άλλο να την κρατάει ανοιχτή με διπλές βάρδιες», ήταν κάποια απ’ αυτά που είπε ο κ. Τσικαλουδάκης.

Μια διαφορετική εικόνα επιχείρησε να δώσει η διοικήτρια κ. Σπινθούρη η οποία ανέφερε πως η περικοπή των χρημάτων οφείλεται στο ότι το 2016 το ποσό αυτό έμεινε αδιάθετο και επιστράφηκε πίσω, γιαυτό και τελικά κόπηπε από τον προϋπολογισμό του 2017.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των εφημεριών που έχει γίνει από την Διοίκηση και έχει σταλεί στην ΔΥΠΕ, η κ. Σπινθούρη ανέφερε πως υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβληματα με τα χρήματα που απαιτούνται για την πληρωμή των εφημεριών.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις απλήρωτες εφημερίες των γιατρών του Νοσοκομείου, η κ. Σπινθούρη τόνισε πως στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας προέκυψε «ξαφνικά» μια αύξηση του ποσόύ που ζητούσαν συνολικά οι γιατροί για τις εφημερίες περίπου 7.000 ευρώ. Αυτό ήταν κάτι αδικαιολόγητο σύμφωνα με την κ. Σπινθούρη γιαυτό και αποφασίστηκε με το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου να γίνουν αλλαγές στο είδος των εφημεριών. Όμως για τις διπλες βάρδιες υπάρχει ένα κονδύλι που προβλέπεται για την πληρωμή των γιατρών, όμως κανείς γιατρός δεν έχει υπερβεί το όριο και δεν έχει ζητήσει να πληρωθεί για τα χρήματα αυτά, είπε η κ. Σπινθούρη.

Aναδημοσίευση από τη σελίδα RADIOLASITHI.GR