Πρωτοφανής κλοπή εξοπλισμού στον Άγιο Σάββα

33

Μηχανήματα αξίας τουλάχιστον 400 χιλιάδων ευρώ άρπαξαν άγνωστοι τα ξημερώματα από το Ογκολογικό Νοσοκομείο Άγ. Σάββας, σε μια πρωτοφανή και θρασύτατη ληστεία, αν αναλογιστεί κανείς ότι το αντικαρκινικό νοσοκομείο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στη Λ. Αλεξάνδρας.

Οι δράστες απέσπασαν ακριβά μηχανήματα από τη γαστρεντερολογική και την πνευμονολογική κλινική του πρώτου ορόφου του κεντρικού κτιρίου, με παραβίαση θυρών. Συγκεκριμένα, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, απέσπασαν 7 ενδοσκόπια και 1 επεξεργαστή, ένα ογκώδες μηχάνημα, από το Γαστρεντερολογικό Τμήμα, 1 πληκτρολόγιο και 1 συνδετικό για τον υπέρηχο του Βρογχοσκοπίου, καθώς και 1 συνδετικό για το βίντεο του Βρογχοσκοπίου από το Πνευμονολογικό Τμήμα.

«Δεν ήταν τυχαία η κλοπή αυτή… Γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα αυτοί που έκλεψαν», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο διευθυντής Γαστρεντερολογικού του νοσοκομείου Δημήτρης Ξυνόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Ξυνόπουλο, φαίνεται πως ήταν στοχευμένη ενέργεια με κλοπή πανάκριβων οργάνων συγκεκριμένης εταιρίας. Τα ενδοσκόπια, εξήγησε, μπορούν να βγουν εύκολα, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα λόγω του αύξοντος αριθμού που φέρουν. Όπως ανέφερε, τα όργανα που εκλάπησαν χρειάστηκε χρόνια για να συγκεντρωθούν.

Για το θέμα η Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

ΠΗΓΗ: Βασιλική Αγγουρίδη, virus.com.gr