Περι μετακινήσεων ενδονοσοκομειακών

του Χαραλαμπου Μαλλιάκα

Προς τον κ Πολακη υπουργό

(Ανοιχτή επιστολή)
Λαμβάνοντας υπόψη την δική μου μετακίνηση σε ένα τμήμα λαφρύτερο (όπου συνάδελφος έχει εξαιρεθεί για ίδιους λόγους υγείας από καθήκοντα που μου ανατέθηκαν, ύστερα από 10 χρόνια αιτήσεων ,και αφόρητου πόνου …..αφού ευχαριστήσω τους αρμόδιους , έχω να παρατηρήσω τα εξής, σχετικά με τις ενδονοσοκομιακες μετακινήσεις του προσωπικού.

Η εγκύκλιος βεβαίως δεν βγήκε για να καλύψει τις ανάγκες των «αναξιοπαθούντων ούτε των κουρασμένων συναδέλφων αλλά τις ανάγκες των μνημονιακων δεσμεύσεων για την δημόσια διοίκηση σχετικά με την κινητικότητα …αλλά ας το αφήσουμε προς το παρόν αυτό!
Ως προς το κομμάτι που αφορά ανθρώπινα ζητήματα στον χώρο εργασίας θα ήταν ήταν δίκαιη αν δεν υπήρχαν οι εξαιρέσεις.

Οπότε έχω να παρατηρήσω τα εξής …
-Θα συνεχίσουν να υπηρετούν οι γυναίκες των γιατρών στα «ενδοσκοπικά τμήματα» γιατί μόνο αυτές έχουν γνώση και υψηλή εξειδίκευση( τις ειδικεύουν οι άντρες τους),
-Θα συνεχίσουν να υπηρετούν στα ελαφρύτερα τα «έμπειρα « ρουσφέτια.
-Οι υπόλοιποι ευνοούμενοι θα συνεχίσουν λόγο αναγκών της υπηρεσίας , και για αόριστα κοινωνικά προβλήματα…

αφιερωμένη στον υπουργό με την κοινωνική ευαισθησία

Οι αιτήσεις των εργαζομένων βέβαια θα απαντιούνται όλες ( για να είμαστε τυπικά εντάξει)με την εξής στερεότυπη έκφραση . «σας ενημερώνουμε ότι έχετε όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει η εγκύκλιος αλλά δυστυχώς δεν έχουμε θέση.»

Αμ το άλλο η κλήρωση των μελών της επιτροπής ;…Ποιος σας είπε οτι «ο τυχερός» υπάλληλος είναι και «ο άξιος» να αξιολογήσει.
Χάθηκαν οι δημοκρατικές διαδικασίες; …σας θυμίζω δε ότι υπάρχουν και τα Υπηρεσιακά συμβούλια που τσουκου τσουκου πάτε να τα καταργήσετε.
Αφήστε το έχουμε δει το έργο από πριν..

Μαλλιάκας Χαραλαμπος