Το είδαμε κι αυτό: Ο Πολάκης υπερασπιστής της ελεύθερης έκφρασης!

29

Σε ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας (δείτε ΕΔΩ), ο αν. υπουργός Π. Πολάκης απαντά σε στελέχη της ΝΔ για το θέμα που προέκυψε με την ανάρτηση συνταξιούχου δημοσιογράφου για το Γ. Στουρνάρα. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας εμφανίζεται ως υπερασπιστής της ελεύθερης έκφρασης και μάλιστα επικαλείται τη γνωστή ρήση του Βολταίρου: Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.

Πόση υποκρισία ποια;

Ο αν. υπουργός υγείας παρουσιάζεται ως υπερασπιστής της ελεύθερης έκφρασης, την ίδια ώρα που ο ίδιος επιτίθεται με ανοίκειες, προσωπικές και απαξιωτικές εκφράσεις σε όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει την πολιτική της κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργού Υγείας.

Ο αν. υπουργός υγείας παρουσιάζεται ως υπερασπιστής της ελεύθερης έκφρασης, την ίδια ώρα που οι υφιστάμενοί του διοικητές των Νοσοκομείων που έχει διορίσει, διώκουν με κάθε τρόπο την ελεύθερη έκφραση των εργαζομένων διατάσσοντας ΕΔΕ, απαγορεύοντας τις δηλώσεις, μεταθέτοντας  και τιμωρώντας κάθε υπάλληλο που τολμά να αμφισβητεί ότι όλα γίνονται καλά στα Νοσοκομεία. Τα παραδείγματα είναι πολλά: Ασκληπιείο Βούλας, Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου Κρήτης, Νοσοκομείο Ζακύνθου, Αττικό Νοσοκομείο και άλλα.

Είναι υποκρισία μεγίστου βαθμού, τη στιγμή που όποιος τολμά να αμφισβητεί ότι όλα βαίνουν καλά στο Υπουργείο Υγείας και στα Νοσοκομεία βρίσκεται στο στόχαστρο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και των διοικήσεων των Νοσοκομείων, την ίδια ώρα ο Π. Πολάκης να εμφανίζεται ως υπερασπιστής της ελεύθερης έκφρασης. Δεν ντρέπεται μιαολιά;