Δυναμικά στο πλευρό της συναδέλφισσας που τιμωρήθηκε οι εργαζόμενοι του Αττικού

Tην ενεργή συμπαράσταση τους στη συναδέλφισσα που  της επιβλήθηκε από τη διοίκηση πειθαρχική ποινή στέρησης μισθού 5 ημερών επειδή  υπέγραψε  με επιφύλαξη (όπως της δίνει δικαίωμα ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας) σε επιτροπή προμήθειας υλικών,  εκφράζουν οι εργαζόμενοι του Αττικού Νοσοκομείου με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης στην οποία αναφέρουν αναλυτικά σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν. Δείτε την απόφαση της σημερινής γενικής συνέλευσης αναλυτικά:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ (1/6/2017)
1) Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της ποινής (5ήμερη στέρηση μισθού) στη συνάδελφο, όπως και να κατέβει το όνομά της άμεσα από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ.. Αν αυτό δεν γίνει, δεν μπορούμε να μπούμε σε κανένα διάλογο (παρότι είμαστε διατεθειμένοι, όπως έχουμε και εγγράφως καταθέσει) για τη βελτίωση του συστήματος εξωσυμβατικών παραγγελιών.

2) Επιπλέον και εάν δεν ανακληθεί άμεσα η ποινή:
α) Κηρύσσουμε απεργία – αποχή όλων των εργαζομένων από τις επιτροπές εξωσυμβατικών, με κάλυψη από ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ, με αίτημα να γενικευτεί σε όλα τα Νοσοκομεία.
β) Κλιμακώνουμε με κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας στο αμέσως επόμενο διάστημα. Απαιτούμε να πάρει θέση ο Υπουργός Υγείας κ. ΞΑΝΘΟΣ.
γ) Προχωρούμε σε νομικές κινήσεις που περιλαμβάνουν:
– Εξώδικο προς Πρόεδρο Δ.Σ Αττικού Νοσοκομείου, με κοινοποίηση σε ΣΕΥΠ, Ελεγκτικό Συνέδριο, Υπουργείο Υγείας
Μηνυτήρια αναφορά στο Διοικητή του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΥ
– Αίτηση θεραπείας, σχετικά με την επιβαλλόμενη ποινή, προς Δ.Σ Νοσοκομείου, 2η ΥΠΕ, επιτροπή προμηθειών Υπουργείου Υγείας.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης έγινε μαζική, δυναμική διαμαρτυρία στο διοικητή, ο οποίος δεσμεύτηκε για την άμεση ανάκληση της ποινής και την επανεξέταση της διαδικασίας των εξωσυμβατικών προμηθειών. Αναμένουμε το σχετικό έγγραφο τις επόμενες ώρες και θα ενημερώσουμε άμεσα.

Στη γενική συνέλευση και στην παράσταση διαμαρτυρίας που ακολούθησε παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε το μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και της Γραμματείας του ΜΕΤΑ Υγειονομικών Βιβή Πασχάλη.