Αίγινα: Παραμένουν οι ελλείψεις στις θέσεις οδηγών ασθενοφόρων

Πρώτη ημέρα του καλοκαιριού, ένα περιστατικό τραυματισμού αλλοδαπής τουρίστριας σε βραχώδη παραλία της Αγίας Μαρίνας έφερε και πάλι στην επικαιρότητα την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Αίγινας. Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο και δεν είναι βέβαια εποχικό, ωστόσο η αύξηση του πληθυσμού τους καλοκαιρινούς μήνες κάνει περισσότερο εμφανείς τις ελλείψεις.

Οδηγός στη βάρδια δεν υπήρχε, καθώς -όπως είναι γνωστό- προτεραιότητα έχουν οι βραδινές ώρες του Σαββατοκύριακου, οι βραδινές ώρες των υπόλοιπων ημερών και οι απογευματινές ώρες, όταν αυτές αυτές μπορούν να καλυφθούν. Για καλή τύχη της τραυματισμένης γυναίκας, στο Αγροτικό Ιατρείο του Μεσαγρού εκείνη την ώρα είχε υπηρεσία η ιατρός, η οποία ενημερώθηκε από το Κέντρο Υγείας και χωρίς να χάσει χρόνο πήγε στο σημείο του συμβάντος.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του σημείου που συνέβη το περιστατικό, κλήθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αίγινας προκειμένου να ανασύρει την τραυματία. Η πυροσβεστική επιχείρησε με πέντε πυροσβέστες, κάνοντας χρήση φορείου. Μετά την ιατρική υποστήριξη που παρείχε η ιατρός του Μεσαγρού, η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αίγινας με ιδιωτικό όχημα. Η ιατρός και άνδρες της πυροσβεστικής συνόδεψαν την τραυματία.

Η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αίγινας κυρία Ευαγγελία Γελαδάκη, μιλώντας σήμερα στο Aegina Portal, εξήγησε ότι το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων παραμένει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν όλες οι βάρδιες. Επισημαίνει ωστόσο ότι έχει γίνει προκήρυξη δύο θέσεων, αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι αυτή τη στιγμή. Σημείωσε επίσης ότι το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αίγινας έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, αλλά οι ελλείψεις παραμένουν.

Δυστυχώς την ίδια κατάσταση, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας να αγωνίζεται κόντρα στις ελλείψεις που δεν καλύπτονται, οι κάτοικοι του νησιού την γνωρίζουν καλά. Όμως οι κεντρικές υπηρεσίες δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται. Σχεδόν ένα χρόνο πριν Δευτέρα μεσημέρι, αυτή τη φορά 4 Ιουλίου 2016, το ρεπορτάζ του Aegina Portal είχε καταγράψει ένα παρόμοιο περιστατικό, όπου και πάλι ο τραυματίας μεταφέρθηκε από ιδιώτη στο Κέντρο Υγείας, αφού δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου. Τα ίδια προβλήματα καταγράφονται επί σειρά ετών.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει τόσο στην ετοιμότητα της ιατρού του Αγροτικού Ιατρείου Μεσαγρού, όσο και των αντρών του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας που ήταν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία το περιστατικό.

ΠΗΓΗ: Aegina Portal