Παγκρήτια παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΥΠΕ Κρήτης τη Δευτέρα 12/6 στις 12.00 Με αίτημα να μην απολυθεί κανένας από τους επικουρικούς και τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις

Σύσκεψη των σωματείων εργαζομένων των νοσοκομείων της Κρήτης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 6/6 στο ΠΑΓΝΗ.  Τα σωματεία αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν Παγκρήτια παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΥΠΕ Κρήτης τη Δευτέρα 12/6 στις 12.00 με  στάση εργασίας  με αίτημα να μην απολυθεί κανείς επικουρικός ή άλλος εργαζόμενος με ελαστικές σχέσεις εργασίας, και να διασφαλιστούν μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία της Κρήτης.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το Σεπτέμβριο λήγουν οι παρατάσεις συμβάσεων 100 εργαζόμενων (ιατρών , νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων στα Νοσοκομεία του Νησιού. Γι΄αυτό και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να διεκδικήσουν την μη απόλυση των συναδέλφων τους, όπως επίσης κανενός εργαζόμενου με ελαστικές σχέσεις.

Επίσης τα σωματεία συμφώνησαν να ζητηθεί από την ΠΟΕΔΗΝ να οργανώσει πανελλαδική κινητοποίηση για το θέμα έξω από το Υπουργείο Υγείας το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου ή το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.