Εκτός λειτουργίας ο αξονικός του Ασκληπιείου, μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασθενείς

44

Στην τέταρτη εβδομάδα χωρίς αξονικό τομογράφο εισέρχεται το Ασκληπιείο Βούλας, με αποτέλεσμα τεράστια προβλήματα για τους ασθενείς και το προσωπικό.

Ο αξονικός είναι πλέον ξεπερασμένης τεχνολογίας και δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει βλάβες στη λειτουργία του. Ακόμα χειρότερα, η διοίκηση δεν έχει προβεί σε σύμβαση με εξειδικευμένο συντηρητή εδώ και ενάμισι χρόνο (η προηγούμενη έληξε το 2015), ούτε προβλέπεται εξαιτίας των μνημονιακών δεσμεύσεων η απαραίτητη δαπάνη για αγορά νέου μηχανήματος στο εγγύς μέλλον.

Συνδικαλιστικά στελέχη από το νοσοκομείο που μίλησαν στο ygeionomikoi.gr, ανέφεραν ότι οι ασθενείς -ακόμα και αν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση- υποχρεώνονται να μεταφερθούν σε άλλο νοσοκομείο για διενέργεια τομογραφίας με μεγάλες καθυστερήσεις, αφού για τη μεταφορά απαιτείται να βρεθεί διαθέσιμο ασθενοφόρο και συνοδός γιατρός. Οι ίδιοι τόνισαν ότι οι ευθύνες της διοίκησης αλλά και του Υπουργείου Υγείας είναι μεγάλες για  το γεγονός ότι το νοσοκομείο βρίσκεται χωρίς αξονικό για σχεδόν 20 ημέρες .

Επισημαίνουμε ότι το Ασκληπιείο είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο στα ΝΑ όρια του λεκανοπεδίου, εξυπηρετώντας τα νότια και νοτιανατολικά προάστια της Αθήνας, το νότιο κομμάτι του νομού Αττικής και επιπροσθέτως στην εφημερία κομμάτι του Πειραιά. Κατά μέσο όρο πραγματοποιούνται 40 αξονικές τις «κανονικές» ημέρες, αριθμός που διπλασιάζεται κατά την εφημερία του. Το πρόβλημα στον τομογράφο, πέραν των ευνόητων συνεπειών για τους ασθενείς, έχει αποσυντονίσει συνολικά τη λειτουργία του νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ, καθώς οι διακομιδές δεσμεύουν πολύτιμο προσωπικό και οχήματα.

Εν τω μεταξύ τα προβλήματα επιτείνονται και στο άλλο άκρο του λεκανοπεδίου, αφού από προχθές τέθηκε εκτός λειτουργίας και ο δεύτερος αξονικός του Αττικού Νοσοκομείου.

Αναρωτιόμαστε… Το λαγωνικό του Υπουργείου Υγείας που όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει, προλαβαίνει να ασχοληθεί με τέτοια σοβαρά ζητήματα ή έχει αφιερώσει όλη την ενέργειά του στη “μάχη” κατά της διαπλοκής μέσα από τα social media;

Προηγούμενο άρθροΤο μικρότερο Δημόσιο κοστίζει ακριβά σε Παιδεία και Υγεία
Επόμενο άρθροΣε νομοσχέδιο για την αλιεία περνούν σήμερα την «ουρά» του 4ου μνημονίου