Απεργία στην καθαριότητα την Παρασκευή στο νοσοκομείο «Αττικόν»

Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αττικόν», προκηρύσσει για αύριο Παρασκευή 24ωρη απεργία για τις καθαρίστριες του νοσοκομείου τις οποίες στεγάζει συνδικαλιστικά και οι οποίες εργάζονται στην εταιρεία «Ανοδική». Παράλληλα, τις καλεί σε συγκέντρωση στις 7 το πρωί στο αίθριο του νοσοκομείου.

«Για άλλη μια φορά η εργοδοσία που έχει αναλάβει την εργολαβία καθαριότητας του νοσοκομείου, χρωστάει τα δεδουλευμένα των μηνών Απριλίου-Μαΐου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων.

Προστίθεται επίσης, ότι «ευθύνες εκτός από την εργοδοσία, έχει η κυβέρνηση και η διοίκηση του νοσοκομείου που διατηρεί το καθεστώς των εργολάβων και της επιχειρηματικής δράσης των δημόσιων νοσοκομείων».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν «άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία, να μην γίνει καμία απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».

Στην Ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:

Το σωματείο εργαζομένων ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου προκηρύσσει 24ωρη απεργία την Παρασκευή 09/06/2017 για τις καθαρίστριες – μέλη του που εργάζονται στην εταιρεία ΑΝΟΔΙΚΗ και συγκέντρωση στις 7 το πρωί στο ΑΙΘΡΙΟ του νοσοκομείου

 

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία που έχει αναλάβει την εργολαβία καθαριότητας του Νοσοκομείου, χρωστάει  τα δεδουλευμένα των μηνών Απριλίου-Μαίου.

Η προκλητικότητα της εταιρείας συνεχίζεται. Πενιχροί μισθοί, συνεχή κοροιδία, τρομοκρατία και απληρωσιά.

Ευθύνες εκτός από την εργοδοσία έχει η κυβέρνηση και η Διοίκηση του Νοσοκομείου που διατηρεί το καθεστώς των εργολάβων και της επιχειρηματικής δράσης των δημόσιων νοσοκομείων.

Διεκδικούμε:

  • Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων

Έξω οι εργολάβοι-Καμία απόλυση

ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής για αλληλεγγύη και συμπαράσταση

ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙΚΟ-Εμείς δε ζούμε με 400 ευρώ