Για 5η γενική εφημερία χωρίς αξονικό τομογράφο το Ασκληπιείο

Η κατάσταση στο Ασκληπιείο Βούλας έχει φτάσει στο απροχώρητο εξαιτίας της λειτουργίας του χωρίς αξονικό τομογράφο που εδώ και 20 μέρες είναι χαλασμένος. Έτσι σήμερα το Νοσοκομείο που έχει γενική εφημερία αναγκάζεται να διακομίζει τα επείγοντα περιστατικά που χρήζουν αξονικής τομογραφίας σε άλλο Νοσοκομείο.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, ιδιαίτερα στις γενικές εφημερίες που προσέρχονται εκατοντάδες περιστατικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Τονίζουν ότι είναι απαράδεκτο το Νοσοκομείο για πέντε συνεχόμενες γενικές εφημερίες να λειτουργεί χωρίς αξονικό και τα επείγοντα περιστατικά να παραπέμπονται σε άλλα Νοσοκομεία. Σύμφωνα με τους ίδιους, η Διοίκηση του Νοσοκομείου δίνει οδηγία να μεταφέρονται στο Θριάσιο Νοσοκομείο τα περιστατικά που χρήζουν αξονικής τομογραφίας. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, ο χρόνος που απαιτείται για την μεταφορά στο Θριάσιο είναι πολύ μεγάλος και πέρα από τους πιθανούς κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η μεταφορά, οι ασθενείς υποβάλλονται σε αυτή την περίπτωση σε μια μεγάλη ταλαιπωρία.

Το πρόβλημα αυτό είχαμε φέρει στη δημοσιότητα ως ΜΕΤΑ Υγειονομικών μέσω της ιστοσελίδας μας εδώ και ημέρες (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει επισκευαστεί ο αξονικός τομογράφος του Ασκληπιείου.

Η πρόεδρος του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων του Ασκληπιείου και μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ Δέσποινα Τοσονίδου δήλωσε στο ygeionomikoi.gr» «Προκαλεί μεγάλη ανησυχία η επίμονη σιωπή του Υπ. Υγείας και της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία τελεί το Ασκληπιείο Βούλας για πάνω από 20 ημέρες. Το μοναδικό Δημόσιο νοσοκομείο στα νότια προάστια δεν διαθέτει για μια ακόμα φορά αξονικό τομογράφο. Έτσι καθίστανται επισφαλείς η γενική εφημερία, η καθημερινή εφημερία για τα ορθοπεδικά περιστατικά καθώς και η λειτουργία των κλινικών μας. Την ίδια στιγμή που το Νοσοκομείο βρίσκεται χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο από τις 10 Μαρτίου και επιχειρείται ταυτόχρονα η υφαρπαγή τμήματος του οικοπέδου του, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αρνείται να μας δεχτεί.  

Ας μας ενημερώσει επιτέλους το Υπ. Υγείας ποια είναι τα σχέδια του για το Ασκληπιείο Βούλας.»

Για το θέμα ανακοίνωση εξέδωσε και το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή στην ΟΕΝΓΕ. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΌ 20 ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΞΟΝΙΚΟ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ !

Ο αξονικός τομογράφος του «Ασκληπιείου» εξυπηρετεί στην καθημερινή λειτουργία 30-40 περιστατικά ενώ στην γενική εφημερία κάθε τέταρτη μέρα περίπου 80 – 100. Η διοίκηση του νοσοκομείου, η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πολύ καλά :

– Πως το μηχάνημα είναι πεπαλαιωμένο και έπρεπε ήδη να έχει αντικατασταθεί

– Πως  δεν υπάρχει σύμβαση για service εδώ και δύο χρόνια

– Πως είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ να διακομίζονται ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία που απέχουν 20 ή 30 χιλιόμετρα για να κάνουν μια αξονική.

Το πρόβλημα της διενέργειας αξονικών τομογραφιών σε έκτακτα και τακτικά περιστατικά στο λεκανοπέδιο επιτείνεται γιατί αυτές τις μέρες δυσλειτουργεί και ο αξονικός τομογράφος του «Αττικού».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.

Οι αρμόδιοι να βρουν λύση ΣΗΜΕΡΑ.

Δεν νοείται διοικητής νοσοκομείου να πηγαίνει κάθε μέρα στο γραφείο του και να ασχολείται με άλλα πράγματα ενώ ξέρει πως στο νοσοκομείο που διοικεί υπάρχει τέτοιο μέγιστο πρόβλημα.

Δεν νοείται υπουργοί Υγείας να περνούν την ώρα τους προπαγανδίζοντας το δήθεν «θεάρεστο έργο» της κυβέρνησης ενώ ξέρουν πως μεγάλο νοσοκομείο του λεκανοπεδίου εφημερεύει χωρίς αξονικό τομογράφο εδώ και πέντε (5) γενικές εφημερίες.

Προειδοποιούμε πως οι αρμόδιοι και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ έχουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για οτιδήποτε ήθελε συμβεί σε ασθενή.